Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zoufalý táta: Zbili mu dceru, tak zakládá domobranu

Autor: Helena Lacinová, zunk - 
12. dubna 2012
08:39

Oloupili a ještě mu do krve zbili v chomutovském parku jeho dceru Zuzanu (22). To byla poslední kapka, aby se bývalý strážník Petr Kubaczka (47) z Jirkova rozhodl: Založím ve městě domobranu a budu zase lidem pomáhat a chránit je.

Někdejší městský policista se tak rozhodl i přesto, že je v invalidním důchodu. Přestál totiž rakovinu mozku, nádor mu zasáhl pohybové ústrojí, po operaci se naučil znovu chodit.

Při devatenáctileté praxi v uniformě ho několikrát napadli, ze služby mnohdy odcházel samá modřina. „Se zdravím to snad už nebude horší, tak chci udělat něco pro ostatní. Když dceru přepadli, měl jsem hrozný vztek a pachatele jsem chtěl hledat sám. Pak jsem si uvědomil, že by to nebylo dobře. Ale založit domobranu ano,“ řekl odhodlaně muž.

Má představu, že by dobrovolníci z občanského sdružení, které plánuje založit, tuto službu veřejnosti vykonávali bezplatně. Vypracoval k tomu i koncepci. „Dříve to bylo normální, že lidé něco dělali zadarmo,“ řekl a uvedl, že on sám chodil čistit řeku ve městě a les. „Sponzory bychom hledali jen na zakoupení vest, kde by bylo napsáno Bezpečí do ulic,“ popsal Kubaczka svoji představu. „Takto označeni bychom nejdříve procházeli právě chomutovský městský park, který není bezpečný, a vyplnili mezeru mezi státní a městskou policií,“ míní.

Náměstek primátora Chomutova Jan Řehák má za to, že jde o velmi složitou záležitost. „Rozumím mu. Člověk se ale, byť v dobré víře pomoci, velmi rychle může dostat na druhou stranu zákona a s domnělým pachatelem si vyměnit roli,“ řekl Řehák. Přesto schůzku na téma domobrana mají už spolu naplánovanou. O vytvoření domobrany uvažují lidé i v jiných městech či obcích.

 

tomscott ( 28. dubna 2012 01:00 )

Když běloch zmlátí hnědočecha, je to klasifikováno jako rasově motivovaný útok (2,5-15let). Když ho zmlátí a okrade, je to loupežné přepadení (2-10let). Když cigán zmlátí a okrade bělocha je to výtržnost (pokuta až 10 000 a náhrada škody) Proč mám pocit, že je něco tak trochu špatně? K čemu máme super právní systém, který dospělým svéprávným jedincům přikazuje a nařizuje každou kravinu (pálením listí a kácením starých ovocných stromů počínaje přes povinost přivazovat se v autě a nuceným pojištěním zdaví a škodní odpovědnosti nekonče ani náhodou) když nedokáže zajistit základní práva většinové populace? K čemu je policie odhalující pachatele, když ho předá justici, která ho nedokáže potrestat? Ten 15tiletej kluk z Břeclavi je asi taky dost nadšenej z toho, jak přepychově se mu žije v "právním" státě. Možná kdyby zůstal doma na ukrajině tak by se mu to nestalo, nebo by byl třeba mrtvej. Každopádně sporty jako kickbox a rugby upadnou a nahradí je praktičtější sporty jako קרב מגע, cистема, musa-do, ale především I.P.S.C. http://www.apscr.cz/clanek.php?showid=5

ylatouf ( 17. dubna 2012 12:03 )

Tři smradlaví cikáni kvůli cigaretě málem zabili kluka.Diskuze žádná.To je ta správně pokřivená demokracie dle havla,kocába a jiných ochránců cikánů.Domobrana je nutná,ale žádná pokřivená demokracie na tu cikánskou verbež, pěkně od srdce přímo do kebule.

endynka47 ( 16. dubna 2012 20:44 )

kdo za to může?,vypráskat celou vládu a dát je s topínkama do chánova a oplotit to aby ty opice,ani jedna nevylezla,hned by poznali dyškrimináciu,svoloč jedna všechny do jednoho pytle,za komančů drželi hubu a makali,habvel je velice miloval,ale sám s nimi nebyl,to za jeho pos... vlády se sem natáhli a zašali dělat bordel a naše vláda je podporuje,finančně svoluje k tomu,aby se jejich průsery zametaly pod koberec

hakaty ( 12. dubna 2012 14:03 )

Jj Neratovice moc dobře znám......tam se za posledních 10 let nahustilo tolik cikánů, že tam je pořád černo, přitom to bylo tak hezký město.....sama jsem slyšela cikánku, která jela v buse jak řiká, že v Neratovicích zůstane dál, ptž tam jsou veli štědří k cigošům......je to tam samej morgoš a taky to podle toho v tom městě tak vypadá....totálně pustne a je stále hnusnější a hnusnější......ještě, že už tam nebydlim.....

libuna119 ( 12. dubna 2012 14:00 )

Já si ještě pamatuju cigány v roztrhanejch teplákách a jejich fotry na stupačkách "KUKA" vozů,a šlo to!Jakto že se nám to vymklo z rukou?Kdo to dovolil,že se nám dnes ta verbež směje do očí?Jednoho znám osobně,byl osvojen a vychován "bílými rodiči",hádejte jak skončil.

Zobrazit celou diskusi