Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zběsilá honička v Praze: Ze samopalu stříleli na falešného policistu!

Video se připravuje ...
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
4. dubna 2012
16:08

VIDEO: Policie vnesla více světla do případu úterní divoké střílečky v ulicích Prahy. Údajný policista, kterého strážci zákona pronásledovali, byl falešný! Šlo o vyděrače, který se za policistu jen převlékl a po jisté ženě požadoval 300 tisíc za to, že ovlivní průběh jejího trestního stíhání.

Policisté pronásledovali pachatele 6 až 7 kilometrů v plném provozu, stříleli po něm vyklonění z okýnek služebních vozů dokonce i ze samopalu a omylem se jim podařilo při tom zasáhnout i dvě jiná projíždějící auta. Záchranáři dokonce dle informací TV Nova na místě museli ošetřovat jednu poraněnou ženu.

"Vzhledem k okolnostem, místu, času a stoupající agresivitě řidiče, nebylo možné zastavit vozidlo jiným způsobem, bylo rozhodnuto o použití donucovacího prostředku použití zbraně," potvrdila mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GISB) Radka Sandorová.

"Z okýnka jednoho z vozů se vykláněl muž v černém a z malého samopalu se zaměřovačem střílel na pronásledovaný vůz," potvrdil Blesku svědek zásahu, podle kterého padlo kolem deseti výstřelů a z pronásledovaného auta mezitím někdo vyhodil tajemnou tašku či pytel.

Pronásledovaným mužem falešný policista!

Zběsilá honička začala u Thomayerovy nemocnice. Policie její detaily dlouho tajila a tak se objevily podložené spekulace, že stíhaný muž byl policista. Úkolem generální inspekce je totiž stíhání příslušníků a zaměstnanců policie, celní správy a vězeňské služby, kteří spáchali trestný čin.

Uprchlého muže se podařilo policii zadržet na Praze 4 v ulici Vídeňská. O policistu šlo, ale falešného! Chvíli předtím vylákal v policejním přestrojení od ženy, jejíž identita zůstává před veřejností skryta, 200 tisíc korun z celkem třísettisícové částky, kterou požadoval za to, že v její prospěch ovlivní průběh trestního stíhání.

rudyptak48 ( 4. dubna 2012 23:20 )

K čemu jsou naši policii rychlé Passaty? K čemu jsou jim zbraně, když je neumí používat? Míří na nohy a strefí se do břicha, nabo do hlavy. Ještě horší je, když omylem chytnou nějakého mafiána. Řadoví policisté už se bojí zasahovat, aby nepřišli o flek, a tak je nejlepší nic nevidět. Nejlépe je pohybovat se tam, kde se opravdu nic neděje. Takže "Pomáhat a chránit sebe a svou židli".

djaba ( 4. dubna 2012 21:51 )

Opět hrdinné počínání , ohrozili nevinné lidi a stříleli jako v Sarajevu.Zejména ve dne, a s vrtulníkem ,nebyl problém dohonit toho experta .

blooroses ( 4. dubna 2012 21:07 )

Rádi? Ty jseš rád? A myslíš, že bys byl rád i kdyby se právě do tebe trefili, jenom proto, že to neuměji?

rajnaluv ( 4. dubna 2012 20:27 )

že by někdo vydělával na Simoně Janouškové? Tak je jasný, že teď by asi byla ochotná dát takovou částku, aby toho jejího nechali v pohodě...

hofihofi ( 4. dubna 2012 19:21 )

TREFOVAT, NECHCES TOHO TROCHU MOC? bUDME RADI, ZE TO NEUMEJI.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání