Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smutná oběť znečišťování moří: Velrybě z žaludku vytáhli 80 plastových pytlů, zemřela hlady

Autor: jh - 
3. června 2018
12:04

Celkem 8,2 kilo toxického plastu bylo nalezeno v žaludku malé velryby druhu kulohlavec. Zvíře plavalo polomrtvé v kanále u hranic Thajska a Malajsie. Záchranná služba se několik hodin snažila nevinného tvora zachránit, avšak marně.

Zvíře vyzvracelo 5 černých pytlů na odpadky, než nakonec zemřelo. Pitva pak odhalila desítky dalších sáčků, které velrybě naprosto zacpaly žaludek. Ta poté zemřela hlady. Záchranáři se ji předtím snažili udržet naživu bójemi, které držely zvíře nad hladinou, zatímco veterináři jej oživovali. Velrybu také chránil deštník před pálícím sluncem.

Jihovýchodní Asie je na světové špičce ve spotřebě plastu. Materiál, který se v přírodě téměř vůbec nerozkládá, končí často v moři, kde dokonale pustoší ekosystém. Jen u pobřeží Thajska ročně zemře asi 300 zvířat na následky požití plastových výrobků.

 

Video: V Cholupicích se ve volné přírodě našly desítky kilogramů chemikálií.

cepp ( 3. června 2018 18:18 )

Je to hnus jak si ničíme život na zemi. Měl jsem rád mořské ryby, ale když jsem nedávno v rybí konzervě našel kousek plastu, tak jsem je přestal jíst. Nejsou to ale jen plasty, ve středozemním moři plavou i mrtví běženci. To vše ryby žerou. Kolik generaci lidstvo ještě přežije?

sores ( 3. června 2018 14:34 )

Zářný příklad jací jsou dvounohý živočichové dobytek a zrůdy!!! Copak dělají zvířata něco tak hnusného nám???? Lidé už mizí z planety, zůstávají než dvounohý živočichové kteří páchají jedno zlo za druhým.

Zobrazit celou diskusi