Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Panika v londýnském metru: Kouř se valil z vagónů, lidé utíkali před požárem

Autor: Darina Jíchová - 
11. srpna 2017
12:01

Požár v soupravě metra na lince Bakerloo způsobil paniku. Svědci situaci popisují jako hrůzostrašnou. Kouř se valil z vagónů a všude byl cítit hořící plast. Cestující si zakrývali obličej a urychleně opouštěli metro.

„Stanice Oxford Circus byla evakuována, všude je kouř a zápach,“ podělila se o svůj zážitek svědkyně Katy Silverová. Podle svědků se kouř rychle šířil. „Oxford Circus hoří! Jeďte jinudy,“ varování takovéhoto typu zaplavila Twitter. Cestujícím bylo doporučeno, aby využili jiné linky metra nebo náhradní městskou dopravu.

Na místě jsou přítomny hasičské jednotky i policie. „Stanice je uzavřená. Cestujícím doporučujeme využít jinou trasu,“ uvedl mluvčí londýnského dopravního podniku. Policie si nemyslí, že jde o teroristický útok. Vyšetřování však nadále pokračuje.

Oficiální zpráva o požáru ještě nebyla zveřejněná. „Požár zapříčinil elektrický zkrat,“ nechal se prozatím slyšet mluvčí dopravního podniku.

Požár postihl i další zastávky na lince Bakerloo, uzavřena je trasa mezi stanicemi Elephant a Castle a Paddington, souprava tudy jen projíždí, dopravní podnik varuje, že na lince dochází ke zpoždění, nicméně je zajištěná náhradní vlaková a autobusová doprava, ve které výjimečně platí i lístky na metro.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi