Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nina (†34) trpící rakovinou zemřela před Vánoci. Léčba za miliony nepomohla

Autor: so, shp - 
29. prosince 2016
22:56

Slyšte vánoční příběh, jenž dojímá celý svět. Ed Cusick (40) sehnal v přepočtu tři miliony korun na léčbu, která měla jeho ženu s rakovinou střev udržet při životě alespoň do Vánoc. Nina (†34) si nepřála nic jiného, než vidět synka Teddyho (2) rozbalovat pod stromečkem dárečky.

Prosby ovšem nebyly vyslyšeny a jeho Nina pár dní před Štědrým dnem vydechla naposledy. Manželé z města Aylesbury věřili, že se Nina v roce 2017 zapojí do programu nadějné klinické léčby rakoviny.

Jenže rychle chřadla a její jedinou nadějí, jak se dočkat vytoužených Vánoc s rostoucím synkem (a samozřejmě příštího roku a nové léčby), byl drahý a pojišťovnou nehrazený medikament. A na ten rodina neměla peníze.

Ed se ale nevzdával, vypsal na internetu sbírku a podařilo se mu nasbírat téměř tři miliony korun. Ani to ale nepomohlo, aby se jeho manželce splnilo poslední přání. Nemoc rychle postupovala, a když se přidala infekce, zemřela.

 „Bojovala velmi statečně, ale ty léky neměly kýžený efekt. Zemřela mi v náručí na nemocniční posteli. Jsem na dně. Ona byla celý můj svět,“ slzel zdrcený vdovec, který se musí nyní sám starat o syna.

lesnismes ( 30. prosince 2016 09:42 )

Blesku nemusime chodit az tak daleko (ve vsech anglosaskych zemich funguje zdravotnictvi mnohem lepe nez v cechii ).Staci se podivat na podfinancovanou ,zkostnatelou, arogantni a rozkradenou hruzu ceske varianty zdravotnictvi.Neni co porovnavat,cechie dava mnohem mene na zdravotnictvi nez je v rozvinute Evrope bezne.Takze temhle blabolum uveri jenom ten,kdo je slepej,nic moc nevidel a zere zemana.Coz je posledni stadium pred totalni ztratou zdraveho rozumu.Nastesti plno mladych lidi cestuje a uz vi ,jak to kde chodi a cemu verit ci ne.

Zobrazit celou diskusi