Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obama chce přezkoumat volby. Podle USA do nich zasahovalo Rusko

Autor: pet - 
9. prosince 2016
18:46

Americký prezident Barack Obama si nechal vyžádat komplexní přezkoumání průběhu amerických voleb, kdy došlo k útokům hackery. Mnozí voliči se domnívají, že tento útok ovlivnil výsledky voleb a stojí za ním Rusko.

„Je naší povinností provést zpětnou akci, přezkoumat průběh celých voleb, porozumět tomu, co se stalo a ponaučit se z toho“ řekla Lisa Monaco, Obamova poradkyně pro vnitřní bezpečnost. Tyto útoky jsou v poslední době přičítány Rusku. Obamova poradkyně také oficiálně obvinila Putina za zasahování do volebního procesu USA, maření činnosti Demokratického národního výboru a dalších politických organizací. Zpravodajská služba už minulý týden podala žalobu.

Americký vládní výbor si je jistý tím, že se ruská vláda „vmíchala“ do záležitostí týkajících se amerických osob a politických organizací,“ řekl úřad ve vyjádření pro stanici NBC. „Na základě rozsahu a citlivosti těchto snah věříme, že jedině vysoce postavení ruští úředníci mohli povolit takovéto aktivity,“ doplnili. Rusko však požaduje odtajnění dalších informací, které by poukazovaly na tento čin. „Myslíme si, že by se veřejnosti měly odtajnit informace, které údajně schraňovala ruská vláda,“ bylo napsáno v krátkém dopise prezidentu Obamovi.

Nastávající prezident Spojených států Donald Trump označil jednání výboru za čistý skepticismus a popřel tvrzení, že by šlo v průběhu voleb o jakoukoliv manipulaci. „Nevěřím tomu. Nevěřím tomu, že by do toho Rusové zasahovali,“ řekl to časopisu Time, který o něm napsal článek „Osobnost roku“.

Trump je zmatený. „Myslel jsem si, že závěry, které vyšly z úst prezidenta Obamy, byly politicky řízené“.

bizon_pepa ( 10. prosince 2016 11:00 )

" Dnes je jen KSČM jako taková," Co si pod tím představit? Apropo, když si ještě jednou (nebo víckrát) přečteš můj první příspěvek, tak snad vytušíš pointu.

asijo ( 10. prosince 2016 10:32 )

Jak to rusáčku děláte,prozraď?

provokaterka ( 10. prosince 2016 10:30 )

To Obama ještě neví,že pravý Trump žije už několik let v Rusku a jeho dvojník žijící v USA a zvolený Putinem za presidenta je ruský agent.

ma-o ( 10. prosince 2016 08:41 )

Rusko může za vše i za ten bordel který nadělali amíci po světě.

tgbg ( 10. prosince 2016 07:53 )

Fašističtí rusáčtí imperialisti rozeštvávají celý svět!!!!!

Zobrazit celou diskusi