Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Arabové a Afričané o Silvestru hromadně osahávali Němky! Je na 100 obětí

Policie v Kolíne nad Rýnem, kde k sexuálním útokům došlo.
Policie v Kolíne nad Rýnem, kde k sexuálním útokům došlo.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, shp - 
5. ledna 2016
15:38

Silvestrovská noc se změnila v teror pro asi 90 žen v německém Kolíně nad Rýnem. Sexuálně je napadli cizinci, podle policie muži severoafrického a arabského vzhledu. Stejná situace se odehrála i v Hamburku, kde bylo napadeno dalších asi 10 žen. Šlo podle všeho o organizovanou akci.

Členové německé vlády odsoudili rozsáhlé sexuální útoky, k nimž došlo o silvestrovské noci ve velkých německých městech a za nimiž podle policie stáli lidé severoafrického a arabského vzhledu. O záležitosti jedná i kolínská primátorka Henriette Rekerová s vedením policie.

"Je to poprvé, co se něco takového stalo v tak velkém měřítku. Zjevně máme co do činění s novou formou organizovaného zločinu," řekl o útocích ministr spravedlnosti Heiko Maas a vyzval k důslednému vyšetření případu a k tvrdému potrestání pachatelů. Policie podle něj musí najít nástroje, jak podobným incidentům do budoucna zabránit.

"Nesmíme připustit, aby byli lidé v našich městech vystaveni hrubému násilí a nedostalo se jim ochrany. V této zemi nesmí existovat zóny, kde neplatí právo, nesmí tomu tak být ani na nádražích," řekl Maas. "To, co se stalo, je neomluvitelné. A polehčující okolnost není ani konzumace alkoholu," uvedl.

Ministr nicméně odmítl spojovat incidenty s uprchlickou krizí. Podle něj je také ještě příliš brzy mluvit o možném vypovězení pachatelů z Německa, když se zatím nepodařilo zadržet podezřelé. Zdůraznil však, že zákony musí platit pro každého bez ohledu na jeho původ.

K důslednému postupu vůči pachatelům vyzvala i ministryně pro rodinu Manuela Schwesigová. "Ženy nejsou lovná zvěř. Útoky na ženy, ať už jsou jakéhokoli druhu, nesmíme akceptovat," řekla. "Pachatelé musí být co nejrychleji pohnáni k zodpovědnosti, bez ohledu na to, jakého jsou původu a vyznání," prohlásila ministryně.

V okolí kolínského hlavního nádraží a katedrály v jeho sousedství se podle dosavadního šetření shromáždila o silvestrovské noci asi tisícovka mužů, kteří podle policie vypadali, jako by pocházeli ze severní Afriky nebo z arabských zemí. Z davu se následně vyčlenily skupiny o 20 až 100 lidech, které pak obkličovaly ženy, osahávaly je a okrádaly.

Sexuální napadení ohlásilo už na 90 žen. V menší míře došlo k podobnému incidentu i v Hamburku, kde se podle svědků dopouštěla sexuálních útoků skupina 20 až 40 mužů arabského vzezření. Policii se zatím ohlásilo šest žen, které se staly obětí těchto útoků.

Situace vyvolala paniku. Islamofobové hovoří o útocích uprchlíků. Toto tvrzení však není ničím zatím podloženo. K tématu se dosti barvitě vyjádřil i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na svém Facebooku.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se vyjádřil k situaci. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se vyjádřil k situaci. | Facebook

mototo ( 9. ledna 2016 15:54 )

Hodlám zažádat o udělení zbrojního průkazu, opravdu se obávám o budoucnost svoji i svých blízkých...ani moc dlouho netrvalo, než nám tahle vyuzená špína ukázala, co jsou skutečně zač. Ale člověk, který má alespoň minimální rozhled ve společensko-kulturním dění tohle věděl už dopředu, prostě pouštní krysy nemohou nikdy sdílet společný prostor s námi - buď my nebo oni, jiná alternativa neexistuje.

mototo ( 9. ledna 2016 15:49 )

Chudáčci uprchlíci, kteří tak ve své "válkou zmítané zemi", kde byli "ohrožováni na životě" dostali zadarmo nažrat a pak je popadly roupy...takže teď budou ohrožovat oni na životě nás? Budou se roztahovat a vytlačovat svého hostitele? Ale já nechci a odmítám! Apropos - proč nejdou ke článkům o téhle sběři, která nám tak krásně ukazuje ono multikulturní soužití, která neuznává cokoliv z hodnot, které nám jsou vlastní vkládat komentáře? Prakticky pod žádným článkem není otevřena diskuse...nelíbí se mi potlačování svobodného vyjadřování se k problémům, které se opravdu týkají nás všech...

mandat ( 8. ledna 2016 04:34 )

Politici chteji dat do vezeni Nemce,co kritizuji vladu nebo chodi na demonstrace.Jeden ministr,ktery mel aferu s 12 letym klukem,tak rve, ze davsechny zavrit na 5 let.To je Nemecko.Muslimum se nic nestane.

mandat ( 8. ledna 2016 04:11 )

Obtezovani,okradani i znasilnovani bylo po celem Nemecku,vse se melo ututlat.Kdyby lidi nezverejnovali fotky a videa ,tak by se nic nereklo.Je to ostuda,ze az 5. ledna se neco reklo.Muslimum se ustupuje.Vetsinou radili cerstvi migranti, Afroarabove,co tady delaji ? Azyl byl sliben jen Syranum, tech je ve skutecnosti asi jen 20%, zbytek je verbez kriminalniku z akriky a Blizkeho vychodu.Okamzite vyhostit,idelani by bylo je vykastrovat.A to bylo videt uz na hranicich s Madarskem,co je to za agresivni lidi.Tohle si pusti dobrovolne jen blazen do zeme.

tgbb. ( 7. ledna 2016 06:52 )

Kdyby tam byla s nimi Francka, tak by ti vomakávači zdrhli.

Zobrazit celou diskusi