Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sadistický vrah školačky (†11) dopaden: Policii se přiznal!

Autor: INT, lm - 
1. dubna 2012
17:37

Případ zavražděné školačky Leny (†11) je konečně vyřešen. Oznámili to v neděli policisté na tiskové konferenci. V sobotu zatkli teprve osmnáctiletého mladíka Davida H., který je momentálně ve vazbě. K brutální vraždě se přiznal.

"Podezřelý se doznal k zabití dívky," řekl Martin Lammers, ředitel Ústředního kriminalistického ústavu v Emdemu a dodává: "U osmnáctiletých jsou kromě doznání navíc požadovány i jiné důkazní materiály." David H. proto podstoupil i analýzu DNA. Testování ukázalo, že jeho DNA se shoduje se vzorky nalezenými na místě činu. Pachatel se podle všeho s obětí neznal a holčička s ním šla nejspíše sama a dobrovolně.

Policisty překvapilo, že vzorek DNA se shodoval s dalším nevyřešeným případem v jejich databázi. Stejný pachatel se tak měl údajně pokusit v listopadu 2011 znásilnit běžkyni. Ženě se naštěstí podařilo uniknout.

Pokud bude David H. souzen jako dospělý, čelí až doživotnímu vězení. Stále není jasné, jestli by mohl před soudem stanout jako mladistvý. V takovém případě by mu hrozilo maximálně deset let odnětí svobody.

Jedenáctiletá školačka si vyrazila s kamarádem do kina, jen pár metrů od svého bydliště. Její mrtvé polosvlečené tělo našli v sobotu v zastřešené garáži. Před smrtí na ni vrah sexuálně zaútočil a pak její mrtvolu nechal ležet v krvi.