Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sexuální vražda školačky (†11): Dav se vydal zlynčovat podezřelého (17)

Autor: Jaroslav Šimáček, Kjos - 
30. března 2012
10:56

Domluvili se na Facebooku a chystali se vzít útokem policejní budovu, kde je momentálně zadržený hlavní podezřelý z brutální vraždy německé školačky Leny (†11).

Nejraději by sedmnáctiletého mladíka zlynčovali na veřejnosti! V německém Emdenu vystřídaly mezi tamními obyvateli smutek nad smrtí bezbranné dívky bezmoc a vztek. 

Když malou Lenu našli v kaluži krve, Emden oněměl hrůzou. Lidé se nevěřícně scházeli před krytými garážemi, kde došlo k sexuálně motivované vraždě teprve jedenáctileté školačky a před budovu i do ní přinášeli květiny a svíčky.

Vše začalo nenápadně. Lena si s neznámým mladíkem, údajně kamarádem, vyrazila do kina. O několik hodin později ji však našli mrtvou.

Podezření ze znásilnění a brutální vraždy padlo na sedmnáctiletého mladíka, kterého policie zadržela, avšak nemá proti němu stále dostatek důkazů. Nahrávky z parkoviště, na kterých je na místě činu zachycen muž v tmavém oblečení a s kapucí, nejsou příliš průkazné.

Podezřelý nemá alibi, policie čeká na výsledky expertízy

Jenže podezřelý mladík, student Emdenské základní školy, nemá žádné alibi a přišlo na něj i udání, že je to na záběrech bezpečnostních kamer právě on.

Jeden z jeho spolužáků o něm deníku Bild prozradil: "Je to samotář a rád hraje násilné hry na počítači." Obviněný se však doposud k vraždě nepřiznal, a tak policie sexuálně motivovanou vraždu stále prošetřuje - hledá další svědky a důkazy.

Ještě několik dní však bude trvat analýza DNA z místa činu, kterou provádí kriminální úřad v Hannoveru. O vražedné zbrani ani přesné příčině úmrtí nebohé dívky se zatím policie nezmínila.

Policie si však podle německého tisku začíná být čím dál tím jistější - Lenu zavraždil, aby zakryl to, že jí předtím znásilnil! Podezřelého však nemůže zadržovat do nekonečna. A stále existuje možnost, že to neudělal...

Alespoň na chvíli se mu tak policejní ochrana hodila. I když jeho tvář zůstává před veřejností bedlivě tajena, hrozilo mu nebezpečí. Před policejní stanicí v Emdenu se sešel rozezlený dav lidí, kteří chtěli vzít spravedlnost do vlastních rukou. A volali po mladíkově lynči. Domluvili se na této akci přes sociální sítě. Proti hlavnímu organizátorovi této akce zahájila policie trestní řízení.

abyss ( 31. března 2012 12:41 )

Ano, opět na tragédii nese vinu i nezájem rodičů o to, co jejich dítě dělá a s kým se stýká.

abyss ( 31. března 2012 12:39 )

Dej si studenou sprchu. Víš kolik nevinejch lidí bylo lynčovanejch, protože někomu ruplo v bedně a strhnul ostatní k davovýmu šílenství? Podle mě do lidský společnosti nepatří ten, kdo je schopnej lynčovat

sores ( 30. března 2012 16:22 )

 Taky bych se s tím lynčem k lidem přidala, ten kdo jí tak brutálně ublížil nepatří do lidské společnosti,je to zrůda nejtěžšího kalibru která zaslouží zabít a ne soudit.Je to ztráta času hnusnýho dobytka brrrr.

bleskerka ( 30. března 2012 15:01 )

No jinak Blesk je trochu pozadu. V Bildu dnes dopo psali, že klučinu propustili z vazby, protože jako pachatel nepřichází v úvahu.

e.44 ( 30. března 2012 14:32 )

Nemyslíš, že je kapku rozdíl chodit do kina se staršíma příbuznejma nebo s úplně cizím, skoro dospělým klukem? Ani mě to nepříde normální, aby 11tiletá chodila kamkoliv s cizím 17tiletým klukem.

Zobrazit celou diskusi