Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zatkli podezřelého z vraždy malé Leny (†11): Je mu jen sedmnáct!

Autor: jos, Jaroslav Šimáček - 
28. března 2012
19:18

Německá policie ohlásila, že identifikovala a poté dokonce i zatkla muže, podezřelého ze sexuálně motivované vraždy jedenáctileté Leny, která o víkendu šokovala německý Emden. Je mu teprve 17 let a bydlí asi 500 metrů od místa činu. Dívka se vydala s neznámým mladíkem do kina, našli ji však polo svlečenou v tratolišti krve v zastřešeném parkovišti nedaleko domu jejích rodičů.

Sexuálně motivovaná vražda školačky Leny otřásla severoněmeckým Emdenem a město se ponořilo do strachu. Vrah se dal totiž na útěk a lidé se báli, že by mohl udeřit znovu a zabít další dítě.

"Dokud nebude Lenin vrah chycen, sotva si nechám hrát svého syna venku samotného," sdělila jedna z obyvatelek padesátitisícového města Katrin B. (28) v obavách o svého syna Sörena (8).

Německá policie však nyní ohlásila: Máme podezřelého a vyslýcháme ho! Je mu teprve 17 let a bydlí půl kilometru od místa brutální vraždy.

Policie vyslýchá podezřelého: Je to skutečně vrah?

"Chceme to momentálně v klidu prošetřit, více k tomu proto dnes nemůžu říct," nebyla příliš sdílná policejní mluvčí, avšak policie dle Bildu věří, že zvrhlého vraha opravdu dopadla.

Muže v černém oblečení a s kapucí na hlavě zachytily bezpečnostní kamery, jeho tvář však pouze značně rozmazaně. Nikam nepospíchá, obezřetně se rozhlíží, patrně aby nevznikl dojem, že utíká z místa hrůzného činu.

Policie  okamžitě začala dávat dohromady jednotlivé střípky, jak k tragédii došlo. Mezi ně patřily i další záběry kamer z městského parku, kde po cestě do kina krmila malá Lena místní ptactvo.

Po zveřejnění nahrávky s podezřelým se začali ozývat svědci, kterým policie slíbila odměnu. Rozhodující pro zadržení sedmnáctiletého studenta bylo pravděpodobně podezření, se kterým přišel jiný, patnáctiletý školák.

Za rodinou malé Leny (†11) míří psycholog

Její tělo našli v krytých garážích, před smrtí byla sexuálně zneužita. Za těžce zkroušenou rodinou školačky Leny, tedy její matkou Juttou (28) a bratrem Justinem (7), nyní vyrazili psychologičtí poradci. Pohřeb jejich milované proběhne ještě tento týden.

Již včera se však začali na veřejných prostranstvích, především nedaleko Emdenského hlavního nádraží, scházet tisícovky lidí, aby uctili památku zavražděné školačky.

staps ( 28. března 2012 20:11 )

Nevim jak muze Plesk nechat psat clanek takoveho ko.kota ktery pise same sr.acky, pulku si vymylsli, neco prelozi na googlu a na konec z toho vznikne uplna pi.co.vi.na. Kur.v.a kdyz uz berete od Bild.de tak si to alespon poradne prelozte

mandat ( 28. března 2012 16:43 )

Co to tady melete ? Oficielne neni nic potvrzeno. Maji podezreleho,ale neni dostatek dukazu a podezrely se nepriznal.Kdyz se nic nezmeni,tak ho za 8 h pusti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání