Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fico žene kvůli sexuálnímu řádění v německých městech lídry EU do Bruselu

Autor: ČTK, val - 
8. ledna 2016
16:35

Slovenský premiér Robert Fico chce mimořádný summit vůdců Evropské unie kvůli útokům na ženy v německých městech o silvestrovské noci. Unijní představitelé by podle něj měli schválit urychlené vytvoření evropské pohraniční a pobřežní stráže. Kolínský policejní prezident byl mezitím kvůli kritice za nezvládnutí situace postaven mimo službu. 

„Události, které se dějí v Evropě, nás nutí je nejen zpracovávat, ale i příslušným způsobem reagovat,“ řekl Fico na tiskové konferenci. Vidí souvislost mezi migrační krizí a terorismem, jakož i mezi migrací a útoky na ženy v Kolíně nad Rýnem a dalších evropských městech.

Tam totiž během silvestrovských oslav muži ve skupinkách obtěžovali ženy. Obětí sexuálních útoků bylo několik desítek. Mezi pachateli byli podle policie uprchlíci ze zemí Blízkého východu.

V Kolíně padnul policejní prezident

Slovenský premiér zdůraznil, že podezřelými z útoků na ženy jsou hlavně migranti, což prý potvrzují i důvěryhodné zpravodajské informace. EU tak nemůže čekat, až do Evropy dorazí další miliony uprchlíků, a proto je nutné urychlit vytváření evropské pohraniční a pobřežní stráže.

„Nemohu než zopakovat, že ani na základě povinných kvót, ani na základě dobrovolného příspěvku nemůžeme dovolit, aby na Slovensko přišlo několik tisíc migrantů najednou… Není možné je přirozeně integrovat, což se ukázalo i v jiných zemích EU,“ prohlásil také Fico.

Ficův apel na svolání mimořádného summitu i vytvoření pohraniční stráže podpořil český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). „Česká republika je připravena podpořit všechny kroky k urychlení vzniku evropské pohraniční stráže, včetně případné mimořádné Evropské rady,“ prohlásil. 

Kvůli událostem v Německu už padají hlavy. V pátek odpoledne byl dočasně postaven mimo službu policejní prezident v Kolíně nad Rýnem Wolfgang Albers. 

joudajoudovy ( 9. ledna 2016 20:07 )

merkel opet perli... za jeji nezodpovednost, kdy dalny vychod a afriku zve do evropy, padaji hlavy statnich uredniku v nemecku a na vlastni, vzboureny lid posila policii. je na case, aby se probudili vsichni podlezaci i kyvalci mekrlove, a pridali se na stranu byvaleho vychodniho sektoru, jako je slovensko, cesko a madarsko, kteri konali jiz v lete. pro ty, kteri stale vahaji, neco o zivote migrantu v nemecku. https://www.youtube.com/watch?v=6N8oYlrLFBo

blastr ( 9. ledna 2016 13:09 )

Po přečtení článku http://atllanka.net/index.php?clanek=101 kde je statistika počtu nárůstu současného obyvatelstva a jaký nárůst v těchto zemích během pár let udělala muslimská komunita mi je jasné, že s touto situací už nikdo nic neudělá a NIKDO je nedonutí se k nám chovat slušně. V Anglii se přizpůsobí školství ramadánu, ve Francii je již více mešit než kostelů atd.

barracuda.sro ( 9. ledna 2016 13:05 )

 Nechápu politiky (Merkelova,Dienstbier a další vypatlaný politiky)kteří jdou proti svým občanům.Doufám,že to všichni vidí co je to za hnůj a u voleb to pocítí.Nejenom u nás !!!!

kolemdokola ( 9. ledna 2016 12:53 )

 Jaké vyhoštění, pouze odstřel je účinný. Jinak přijdou se zbraní oni. Je to VŠE práce UŠáků. Snad není pozdě. Všechny nekompetentní politiky odvolat, IHNED. Jinak budou občanské války.

japos22 ( 9. ledna 2016 12:14 )

A Vašáryová už to komentovala?

Zobrazit celou diskusi