Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Život za život - v minulosti zanedbávaná fenka Sany zachránila život novému majiteli

Autor: dce - 
14. dubna 2017
17:37

Zpočátku smutný příběh fenky Sany člověku drásal srdce. Zanedbaná s obřím nádorem na břiše se ale dostala do dobrých rukou a brzy už o něco zdravější měla i nový domov. Právě v něm zachránila život svému páníčkovi.

Dojemný příběh na Facebooku sdílel útulek Dog Point, odkud Sany pochází. Před rokem a půl ji přijali do péče s obřím nádorem na břiše. "U Sany byla po neznámou dobu nedostatečná veterinární péče a bohužel jí nádor dorostl do obřích rozměrů," popsali zaměstnanci útulku. Nádor měl téměř 5 kilogramů.

Nakonec se ho úspěšně podařilo odstranit a díky mediální kampani fenka jela z veteriny rovnou do nového domova, kde na ní čekal i psí kamarád. Po více jak roce přišla do útulku dojemná zpráva od majitelů fenečky.

"Vzniklo nádherné přátelství manžela a pejsků Charlieho a Sany. Natolik silné, že manželovi zachránili život. Před 20 dny ho Sany začala kontrolovat a odstrkovat manžela od kafe a určitého druhu jídla. Charli ho nutil, aby si v určitých chvílích sedal nebo lehal na gauč," popsala paní Schneppová.

Nikdo z rodiny ale signály psů nechápal. Až do chvíle kdy muž zkolaboval v kuchyni. "Diagnóza, zbytnění srdce. Díky psům, kteří okamžitě přiběhli a dělali cirkus, jsem věděla, že je něco špatně a volala záchranku," prozradila.

"Tady platí život za život, manžel skončí v invalidním důchodu a víme již, že dostane kardiostimulátor. Nebýt Sany a Charlího, asi by to takto dobře nedopadlo. Ještě jednou díky."

Na jiný případ záchrany týraných psů se podívejte na videu:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

carmin-je-vemeno ( 14. dubna 2017 18:21 )

Skvělá práce

Zobrazit celou diskusi