Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pes visel na plotě se zlomenou nohou, majitel ho jen hodil do kotce

Autor: deb - 
14. února 2017
21:06

Pečovatelé psího útulku byli přivoláni k pejskovi, který údajně „visí na plotě a má zlomenou nohu“. Po příjezdu však lidé z útulku Bouchalka nevěřili svým očím. Na místě našli zuboženou fenku, která byla vyčerpaná a slepá. Přes veškeré jejich úsilí nakonec nepřežila. 

Psí útulek Bouchalka na svých facebookových stránkách zveřejnil příběh o týrané fence, který se stal jedním z nejvíce sledovaných během posledních 24 hodin.

„Ten pohled, který se nám naskytl, nám vyrazil dech, na zahradě v rozbouraném kotci ležel pes – fenka. Ten pohled byl otřesný. Její tělo byla jen kostra potažená kůží, zlomená noha a pokřivené končetiny, už od prvního pohledu bylo jasné, že je slepá, z posledních sil se snažila před námi uprchnout, pár minut nám trvalo, než pochopila, že my ji určitě neublížíme, chtěli jsme jí pomoct, pomoct od toho trápení a hlavně odvézt od toho tyrana,“ popisují zaměstnanci útulku, jak našli umírající fenku. 

Povedlo se jim ji naložit do auta z místa utrpení odvézt. „V autě mi položila hlavu do klína, byla vyčerpaná, slabá, ale věřím, že v tu chvíli byla snad i za samotné pohlazení šťastná,“ píší na Facebooku s tím, že veterinář už bohužel fence nemohl pomoct, její zranění byla příliš velká. Jediné, co pro ni mohl udělat, byl bezbolestný konec.

Co se stalo?

„Než jsme stačili na místo dojet, osoba, která nás pro pejska volala, nám oznámila, že před chvíli tam byl fenečky majitel. Skutečně visela na plotě a on ji jen bezcitně z plotu sundal, mrsknul do kotce, nasypal granule a odjel,“ tvrdí záchranáři z útulku. Celou věc teď řeší policie.

Na příspěvek reagovalo více než tisíc lidí, má přes 500 sdílení a hlavně se pod ním strhla vlna nenávistných a často vulgárních komentářů vůči majiteli fenky. „Psychopat se sklonem k agresivitě. Fotografie těchto lidí by měly být zveřejňovány, aby se společnost mohla před nimi chránit, a zejména chránit své děti. Protože takový člověk je schopen čehokoliv,“ napsala do diskuse Alena K.

Nové případy týraných psů se objevují téměř každý den: