Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Velký čaroděj“ Ku-klux-klanu zmizel po záhadném hovoru. Pak ho našli mrtvého

Autor: Mii - 
13. února 2017
12:15

Frank Ancona byl považován za šéfa místní pobočky Ku-klux-klanu (KKK) a nesl titul „Velký čaroděj“. Muže z Missouri našla policie mrtvého. Stalo se tak poté, co byl několik dní před tím prohlášen za zmizelého. Tělo objevili policisté na břehu řeky ve venkovské části státu, uvedl šerif Zach Jacobsen v prohlášení na Facebooku.

Jako první na tělo narazila rodina, která byla v oblasti na procházce, uvedl server KMOV News. Frank Ancona byl naposledy viděn se svojí manželkou minulou středu. Žena policii sdělila, že její muž obdržel záhadný telefonát, který mu přikázal, ať na druhý konec země doručí automobilové součástky.

Ancona tak zřejmě učinil, jelikož jeho vozidlo skutečně našli na druhém konci státu Missouri. Manželka šéfa Ku klux klanu také uvedla, že Ancona si s sebou vzal tašku oblečení a všechny zbraně, které doma měli. Navíc jí naznačil, že až se vrátí, tak se budou muset rozvést. Policie následně v jejich domě objevila, že muž si na záhadný výlet vzal i obsah jejich domácího trezoru.

Okolnosti zmizení byly tak zvláštní, že policie požádala o pomoc s vyšetřováním FBI.

„Tradicionalističtí američtí rytíři“

Příčina smrti Ancony zatím není známá. Víc má zjistit policii nařízená pitva. Na dotaz serveru The Washington Post však vyšetřovatelé odmítli sdělit více.

Muž byl znám jako Velký čaroděj skupiny „Tradicionalističtí američtí rytíři Ku-klux-klanu“. Velký čaroděj je titul, jenž je udělován šéfovi skupin patřících pod Ku-klux-klan. Skupina je přitom americkými úřady vedena jako nenávistná.

„Média vám řeknou, že KKK je mrtvý, starý, nepodstatný. Snaží se o to od našich začátků. Také vám budou tvrdit, že jsme ignoranti plní nenávisti. Budou ignorovat fakta. Jenže problémem jsou oni – to oni se snaží zničit naši kulturu a rasu,“ napsal před smrtí Ancona na stránkách Tradicionalistických amerických rytířů Ku-klux-klanu.

Muž také provozoval YouTube kanál, kde se snažil dělat náborová videa do Ku-klux-klanu.

Tradicionalističtí američtí rytíři Ku klux klanu při pálení křížů Tradicionalističtí američtí rytíři Ku klux klanu při pálení křížů | reprofoto YouTube Frank Ancona

Skupina nemá databázi členů v elektronické podobě. Není proto možné snadno zjistit, kdo byli další členové. Ani o financování skupiny toho není známo mnoho, jelikož služby jako PayPal zakazují transakce s nenávistnými skupinami. Ancona byl jediným viditelným členem.

V roce 2015 Ancona do médií vysvětloval, že Tradicionalističtí američtí rytíři Ku-klux-klanu jsou křesťanská skupina a ne nenávistná. Veřejné akce jako pálení křížů k tomu prý patří.

Nadvláda bílé rasy

Název Ku-klux-klan označuje řadu již zaniklých, ale i fungujících militantních organizací, kde původně vznikaly v jižních státech USA. Hlásají nadvládu bílé rasy, antisemitismus, rasismus a odpor k nebělošskému přistěhovalectví. Odmítají homosexuály a bisexuály.

Členství v některých organizacích bývalo tajné. Členové se oblékali do dlouhých rouch, nahoře zašpičatělých. Oděv byl inspirován hábity španělských kněžích, kteří v nich vykonávali pohřby. Často u sebe nosili pušky. Za svojí existenci hnutí Ku klux klan stálo za smrtí desítek lidí, převážně nebělochů.

mart33 ( 13. února 2017 14:51 )

Vražda politického aktivisty. Běloši v Usa nemají na růžích ustláno.

berlin71 ( 13. února 2017 12:35 )

 Dobre mu tak ***ovy fasounskymu ted se pece v pekle za to zlo co tu na zemi siril .AMEN

Zobrazit celou diskusi