Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čunek přiznal domácí krizi, hrozí rozvod? Bělobrádek míří kvůli rodině do Senátu

Autor: Zuzana Štíchová - 
8. února 2018
18:02

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek chce Sněmovnu vyměnit za Senát. Přiznal to pro Blesk Zprávy, jedním z důvodů je i rodina. Byl by tak kolegou třeba spolustraníka a zlínského hejtmana Jiřího Čunka, který proti němu kandidoval na posledním sjezdu. I Čunek teď řeší rodinu, pro web Expres.cz přiznal problémy v manželství. Rozvod si ale zatím nepřipouští, doplnil pro Blesk Zprávy.

Neshody, krize, rozpory – lidovecký senátor a zlínský hejtman Jiří Čunek přiznal, že to doma „skřípe“. Expres upozornili „všímaví sousedé“ na to, že spolu manželé nebydlí. To ale Čunek nepotvrdil. „Bydlím doma stále. Stále jsme i manželé a určitě si svoje věci vyřešíme i bez příspěvků veřejnosti,“ řekl webu. Rozpory s manželkou ale potvrdil Čunek i Blesk Zprávám. 

„Neodmítám (informace o rozporech). Naše manželství trvá 36 let, řekl bych, že v každém roce jsme měli nějaký rozpor. Jsem přesvědčen, že tak je to v každém manželství. Jsem vděčen tomu, že prý nějací občané volali, že si toho všimli. Nicméně jsem přesvědčen, že všechny problémy v manželství se mají řešit v manželství, bez přispění médií a veřejnosti. Ty tomu nikdy moc nepomohou,“ komentoval informace bývalý vicepremiér a exministr pro místní rozvoj.

„Samozřejmě věřím a předpokládám, že naše manželství bude dál trvat a rozpory, které jsme řešili 36 let, vyřešíme i teď,“ zdůraznil někdejší předseda KDU-ČSL, že si možnost rozvodu zatím nepřipouští.

S manželkou Pavlou se brali před 36 lety a mají spolu čtyři dcery. Manželství přežilo i Čunkovu aféru s údajným sexuálním obtěžováním sekretářky v roce 2006 nebo trestní stíhání kvůli údajnému přijetí úplatku o rok později.

I rodina táhne Bělobrádka do Senátu

Už tři potomky má také současný předseda lidovců Pavel Bělobrádek. A zatímco on tráví většinu času v Praze nebo na cestách, rodina zůstala v rodném Náchodě, kde Bělobrádek mimo jiné dělá zastupitele. Odloučení od rodiny by mohla částečně vyřešit kandidatura do Senátu. Senátoři totiž více pracují ve svém regionu a horní komora zasedá zpravidla jen jednou měsíčně.

Přihlásil jsem se do primárních voleb. Je to výraz priority, kterou dáváme Senátu, který po 20 letech může být skutečnou pojistkou demokracie a proti diktátu jedné strany. Chtěl bych se více koncentrovat na práci v menším regionu, na Náchodsku žijeme minimálně 400 let, bydlím tam stále, děti chodí do školky, jsem zastupitel města,“ naznačil důvody vicepremiér minulé vlády.

Bělobrádek má tři děti. Nejmladší Marušce není ještě ani rok, Anežce jsou tři a Josefovi pět. Bělobrádek má tři děti. Nejmladší Marušce není ještě ani rok, Anežce jsou tři a Josefovi pět. | Archiv Pavla Bělobrádka

Bělobrádek už před sněmovními volbami utužoval rodinu na pravidelném manželském semináři. Přiznal totiž, že se ženou mají spíše „víkendové manželství“. Utužování je podle něj potřeba i proto, že řada politických manželství končí krachem. Posledním z politických špiček byl například premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který loni v červnu přiznal, že se od rodiny odstěhoval.

„Volby do Senátu jsou specifické tím, že tam jde každý se svou kůží na trh. Mně by určitě nevadilo, že bych byl kolegou pana Bělobrádka,“ komentoval jeho rozhodnutí předchůdce v čele strany Čunek.

Bělobrádek by kromě rodinného klidu získal také silnější pozici v některé z parlamentních komor. Lidovci ve Sněmovně oslabili a mají jen 10 křesel z 200. V Senátu je to ale jiná písnička. Klub KDU-ČSL a nezávislých je druhým nejsilnějším (16 členů z 81) a tvoří zhruba pětinu senátorů. Navíc často, rád a bez problémů spolupracuje se Starosty (STAN), kteří mají dalších 12 křesel. Bělobrádek by za Náchodsko mohl nahradit v Senátu sociálního demokrata Lubomíra France.

Volby do Senátu se společně s komunálními konají letos na podzim a lidovci budou obhajovat v horní komoře pouze tři křesla, jedno z nich právě Jiří Čunek. Pravděpodobně tak v Senátu zůstanou podobně silní.

Samo ( 10. února 2018 08:32 )

Babiš řekl na kritiku Bělobrádka, že na urážky je zvyklý z jatek. Za prvé - Bělobrádek jej vůbec neurážel, ale jenom konstatoval skutečnost s vyšetřováním Čapího hnízda a z toho je vidět, že Babiš jakoukoliv kritiku na svou osobu chápe jako urážku. Jestli to nebude tím, že na těch jatkách se nenaučil chování řeznického psa.

marmat ( 9. února 2018 12:03 )

AŤ je tam, co je tam...tak NIC NENÍ JEHO!???? , ale jeho EX a to je ten fígl

marmat ( 9. února 2018 00:16 )

Piráti a Starostové jsou ještě daleko mazanější, než Bělobrádek.... Poslanecký plat, bohaté prebendy a POZICE OPOZICE - Tý bláho- nic nedělání, jen intrikování a producírování TO JE FAKT, PRODUCÍRKA ZA VŚECHNY PRACHY

1pravda1 ( 9. února 2018 00:10 )

U Kalouska nevíme, kde žije, s kým žije, ale prý je naprosto nemajetný - říkal Karel Sch. všechno přepsal na příbuzné, chudák sám má jenom na levnou flašku z posl. kantýny.

marmat ( 9. února 2018 00:07 )

Co je to proti šach matu Kalouska .... rozvod a přepsání veškerého majetku na EX

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa