Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nová vláda i kupování lidí: Babiš a Chovanec „vysílali“ koaliční bitku živě

Autor: Klára Brunclíková - 
13. června 2016
11:19

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se v hádkách o policii, koalici a asi i o kvalitu oběda ve Strakově akademii nezastavili ani během víkendu. Volby jsou za bukem, a tak není čas ztrácet čas – nejspíš proto přenášeli hádky online na Twitteru.

Reorganizace policie nabízí voličům drama o několika dějstvích. Protože doba a technické vybavení politiků jde rychle dopředu, nabízejí čelní představitelé vlády svůj divadelní kus i v přímém přenosu.

Víkend na Twitteru se nesl ve znamení sporů Milana Chovance s Andrejem Babišem a v oddechových pauzách se přidalo Babišovo spekulování o jeho nástupci s vicepremiérem Pavlem Bělobrádkem.

Babiš ukázal veřejnosti upoutávku na novou menšinovou vládu. ČSSD a lidovce by doplnil Miroslav Kalousek.

Koaliční přestřelka na Twitteru Koaliční přestřelka na Twitteru | Twitter

Nezahálel ale ani ministr vnitra Chovanec, který otevřeně naznačil, že Babišův odchod z vlády by ho vůbec nemrzel.

Třetí dějství? Souboj na „férovku“

Není se tedy čemu divit, že Babiš s Chovancem se během sporů o reorganizaci policie pustili i do boje jeden na jednoho.

Koaliční přestřelka na Twitteru Koaliční přestřelka na Twitteru | Twitter

Koaliční přestřelka na Twitteru Koaliční přestřelka na Twitteru | Twitter
Velké finále celého představení se odehraje v úterý. Vše totiž projedná Bezpečnostní rada státu, kam dostal pozvání i ministr spravedlnosti Robert Pelikán a nechce si ji nechat ujít ani Andrej Babiš, který svou účast podmiňuje tím, že na seznamu pozvaných je i Robert Šlachta.

Jestli vše skončí happyendem, nebo spíš budou v koalici potřeba kapesníky, se nejspíš ukáže záhy po skončení bezpečnostní rady. Ministr vnitra se totiž nechal slyšet, že reorganizaci policie podepíše hned po jednání rady. Celou věc chce ale řešit hnutí ANO i na koaliční radě. Pokud v tu chvíli bude reorganizace podepsaná, jde podle Babiše o porušení koaliční smlouvy a ANO bude žádat Chovancovu rezignaci.

Vše o reorganizaci policie čtěte ZDE


malenabald ( 13. června 2016 17:21 )

proč? Já jsem to někde psala? Podsouvej si ty blafy někomu jinému.

pinia ( 13. června 2016 17:19 )

Cinkali jsme klíči na Václaváku v r.1989, volili jsme po revoluci OF, pak ODS, později ČSSD/KDU/TOP, poté jen ČSSD a dosud, ale změníme to na ANO, Okamuru apod. Valorizaci důchodů ODS + TOP zcela stoply, tak na to nezapomeňte u voleb. Kdyby se jinak docela schopný Bohouš Sobotka nenalepil na rychlostudenta plz. práv, Milana Chovance (a ten, kdyby nelhal, tak by nevadil, má aspoň regulérní SŠ), tak by i policii zřejmě obsadil kvalitními VŠ či SŠ, ale originál vystudovanými, tj. počínaje jedničkami a dvojkami na vysvědčení ze ZŠ s následným studiem SŠ, VŠ. Neobsazujte vedoucí místa na PČR (vč. místa komisařů) původně jen vyučenými lidmi a poté dálkaři, jimž se maturita či diplom VŠ dává za docházku ! Inteligenci, logické, analytické a kompatibilní myšlení vyučený člověk na škole nezíská. Jako např. Michal Murín, šéf GIBS, jenž je údajně původně pouze vyučený. Jinak se klaníme dobrým řemeslníkům, dělníkům apod.Jak potom asi vyučení, tj. čtyřkaři (v lepším případě trojkaři) ze ZŠ mohou řídit jakýkoliv útvar ? Josef L., Chicago: Nejlepsi by bylo, kdyby volby vyhrali komuniste. Ti by tu sebranku zlodeju a poskoku Merkelové potrestali. Co to mele Belobradek, vetsina lidi stoji za Babisem, nez za Belobradkem a Sobotkou, lidovci vzdycky byli rozvraceci republiky a konfidenti s Nemci ! Kdyz to padne, tak by mel vladu prevzit Babis. CSSD a KDU se schovavaji za Babisovy uspechy a tomu podkopavaji cestu. Kdyz nebude korupce a zlodejny ,tak Babis by CR postavil zpet na místo, kam v Evrope a svete patri - zaprodanci a zlodeji ji dostali mezi zeme 3.sveta, zivotni uroven nasich lidi je nezajima ,staraji se o svou a buduji zivotni uroven Nemcum - zacal to Kalousek a Svarcik a dnes v tom CSSD pokracuje s pomoci Lidovcu a podporou TOP ! Skoda, ze Okamura ma malou podporu lidi,byl by dobry premier,president. Meli by vyhrat volby komunisti a ti by to vycistili a se zlodeji by zatočili. Jiří N., Čelákovice : Had na 6 = KDU-ČSL.

pinia ( 13. června 2016 16:30 )

Vivat Mgr.Šlachta, JUDr.Bradáčová, JUDr.M.Benešová - která 1.z politicko-policejně-justičních zbabělců řekla v TV (asi před 20 lety), že je v ČR v podstatě tzv. politicko-policejně-justiční mafie. Lidé, kteří se nesetkali s vyšetřováním u zejména pražské kriminálky, neví, co se v ČR děje (oblastní kriminalisté se od mnoha bezpáteřních pražských kriminalistů fofrem učí). Je to prakticky vždy o domluvě se znalci (posudky na objednávku), se st.zástupci (SZ) a poté se soudci ve prospěch silnější strany ! Tj. té strany, které se bojí kriminalista, SZ a soudce. Uvědomte se, že původně jen vyučený kriminalista, tj. čtyřkař ze ZŠ, sotva něco vyřeší a natož čestně. Tzn. kriminalista + OSZ/MSZ + soudce zmanipulují důkazy tak, aby výsledek vyšel ve prospěch té strany, která má větší moc a peníze. Proč zvyšujeme mzdy kriminalistům ? V ČR zůstanou mnozí tací, jací pracovali za socialismu, tj. původně pouze vyučení, tzv. hlupáci a intrikáni. A od těch se dalších x generací naučilo křivárny a manipulaci s důkazy. Kdy se najde odvážnější a spíše žena (neboť jak vidno, ženy Dr.Benešová a po ní Dr.Bradáčová jsou hybatelkami české "mafie"), abychom svrhli pražskou tzv. policejně-justičně-politickou mafii ? Proč asi Bradáčová spolupracuje se Šlachtou ? Proto, jelikož jiní v tom téměř jistém policejně-justičním spolku desítky let tzv. jeli a nic neudělali ! Šlachta maká jako Babiš. Koho chtějí politici a lobbisté odstranit ? Šlachtu a Babiše.

CEZsro ( 13. června 2016 14:45 )

Té jeho včerejší absenci také fandím. Ztráta času a kluci by na vysílači neměli o čem plkat.

CEZsro ( 13. června 2016 14:38 )

Kalousek omládl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa