Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horáček: V rubáši nejsou kapsy. Do prezidentské kampaně můžu dát 50 milionů

Michal Horáček při rozhovoru pro Blesk.cz
Michal Horáček při rozhovoru pro Blesk.cz  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: bru - 
24. května 2016
15:33

Zatím není jasno, jestli se Miloš Zeman nebo textař Michal Horáček budou v roce 2018 vůbec o ucházet o post hlavy státu. Ani jeden však tuto možnost ani neodmítá. Mezi řádky oba svou kandidaturu potvrdili, ale očividně si nechávají zadní vrátka. Michal Horáček teď spíš zkoumá, jak pevnou půdu pod nohama vlastně má. Sám tvrdí, že je ochoten dát ze své kapsy desítky milionů na kampaň, zároveň ale chce příspěvek od potenciálních voličů. Proč?

Byly časy, kdy jsem měl problém koupit si řízek, ale dneska ty peníze mám – a ano, jsem ochoten je vynaložit,“ řekl v rozhovoru pro ihned.cz Michal Horáček, který možná vyzve ve volbách současného prezidenta Zemana. Textař zároveň „oťukává“ svou potenciální voličskou základnu. „Obrátil bych se i na všechny, kdo mě ke kandidatuře vyzývali, aby v tom případě také oni dali něco ze svého, byť třeba pětistovku. Jasně, je to částka, za kterou se dají koupit prima věci, punčocháče a lahev vína, ale byla by to deklarace, že i oni to mysleli vážně a záleží jim na tom.

Existuje vůbec nějaký průnik mezi jeho současnou prací a funkcí prezidenta? „Jdu lidem předložit svou nabídku a požádat je, aby ji zvážili. Moje šansony jsou příběhy prostých lidí – a o tom chci mluvit, o respektu ke každému z nich,“ popsal pro web.

Horáček: S politiky se neznám

Na otázku, zda si s někým ze současných politiků tyká, Horáček odpověděl, že ne. Jediná jeho bližší komunikace se prý odehrála s exprezidentem Klausem na tenise. „Osobně je vesměs ani neznám. S panem premiérem Sobotkou jsem osobně nemluvil nikdy, s panem prezidentem Zemanem také ne, s předsedou ODS panem Fialou také ne… Kdo je tam další? Trochu se znám s Václavem Klausem, protože je členem stejného tenisového klubu a máme šatnu vedle sebe. Ale to mluvíme spíš o Nadalovi,“ uzavřel.

Vše o prezidentských volbách čtěte zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
baronessa ( 31. října 2016 11:20 )

Tak snad Pánbůh nedopustí, aby nám tohle prezidentovalo. Nemá žádný program kromě toho, že jede proti Zemanovi. To bychom dopadli.

Witt ( 2. července 2016 19:25 )

Stačí vynaložit minimální námahu a podívat se do Wikipedie: "V září 1981 ho Státní bezpečnost zaregistrovala jako kandidáta tajné spolupráce. Agentem se ale nestal a v dubnu 1984 jeho svazek uložila do archivu." Viz též negativní lustrační osvědčení: http://www.michalhoracek.cz/other/lustrac_osvedceni.png

joudajoudovy ( 25. května 2016 07:45 )

horacek a rubas??? horacek a rizek??? prezidentsky kandidat asi zapomnel jiz na sve studentske zacatky, kdy ho komousi beztrestne nechali podnikat v hracskych doupatech a na dostizich jako cerneho bookmakera a po listopadu mu napomohli k privatizaci. zrejme se u starce projevuje demence.... chtelo by to dalsi studium a to vlastni historie. ze by nahoda nebo preklep ve svazcich STB? michal horacek, nar. 23.7.1952, misto Praha - zaveden od rijna 1987, Archivní číslo: V-17975 a 746229, Registrační číslo: 34484 - BLOKOVANA OSOBA!!! kdyz jsme meli za prezidenta lzivce-pelesiveho, tatku tunelaru a obcerstvujiciho pozitkare, proc nemit estebaka hrabiveho. rubasnik rizkovy je proste snazivcem kazdym coulem, kteremu statuje stejne prohlily kocab, jejichz matkou je poctiva stb.

defakto ( 25. května 2016 06:52 )

... Horáček touží po slávě , chce být králem , královnu už má i malou princeznu tak už jenom to království ...

aliali ( 24. května 2016 22:03 )

Horáčka nemusím ale po Zemanovi už může být prezidentem prakticky každý!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa