Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Langer má dva adepty na prezidenta. Boxera a bojovníka za svobodu

Autor: val, kal - 
31. prosince 2016
17:31

Kdysi významný politik ODS a exministr vnitra Ivan Langer má dva kandidáty, které by rád viděl bojovat o post hlavy státu. Jména sice neřekl, ale naznačil, o koho by mělo jít. Minimálně jednoho z nich chce přemlouvat, aby kandidaturu zkusil.

„Jeden by byl taková jemná verze bojovníka za svobodu. Druhý je ten správný bitkař, který stejně tak, jako dobře umí promluvit s lidmi v té nejposlednější hospodě v té nejzapadlejší vísce naší země, umí přednést brilantní projev ve Španělském sále či kdekoli na světě nebo střihnout brilantní přednášku, je to člověk, který si umí stejně tak dobře jako vzít na sebe smoking, nasadit boxerské rukavice a boxovat,“ uvedl bývalý místopředseda ODS v rozhovoru pro Parlamentní listy.

Jména nechtěl prozradit, odtajnil jen, že „jeden do toho podle mne nepůjde, druhý o tom přemýšlí, ale bojím se, že do toho také nepůjde“. Druhého jmenovaného, bitkaře, prý ale bude přemlouvat, aby se do boje o prezidentský úřad zapojil.

Boxer Rudolf Kraj by sice jmenované parametry splňoval, ale těžko si ho představit jako Langerova kandidáta na prezidenta. Boxer Rudolf Kraj by sice jmenované parametry splňoval, ale těžko si ho představit jako Langerova kandidáta na prezidenta. | Sport/Pavel Mazáč

Těžko říci, koho mohl mít Langer na mysli. Z dřívějších „horkých hlav“ ODS by se nabízel expremiér Mirek Topolánek, který nešel pro ránu daleko, ale který je teď spokojený se svým byznysem. Pokud bychom vzali za určující slova o boxu, pak by se s nadsázkou dalo mluvit i o stříbrném olympijském medailistovi Rudolfu Krajovi, který sice zasedá za ODS v zastupitelstvu Mělníka a za rok mu bude potřebných 40 let, ale těžko si představit, že by se právě obávaný „Rudi mlátička“, jak se mu přezdívalo, stal kandidátem na hlavu státu.

Tomáš Pojar – český diplomat, bezpečnostní analytik a někdejší velvyslanec v Izraeli Tomáš Pojar – český diplomat, bezpečnostní analytik a někdejší velvyslanec v Izraeli | archiv Blesku

S větší pravděpodobností by Langer mohl lovit v okolí svého CEVRO institutu, kde spolupracuje s řadou zkušených osobností. Zatímco exministr Alexandr Vondra je známá tvář, důvěru lidí u něj kalí působení ve vládách ODS a cejch kauzy Promopro. Stejně tak je zřejmě mimo expremiér Petr Nečas. Teoreticky by ale mohl mít – minimálně v očích Langera – šanci bývalý velvyslanec v Izraeli Tomáš Pojar.

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
sensadrak ( 1. ledna 2017 07:12 )

Asi myslí tlusťcha Vodičku a polodebila Foldynu.

lynx ( 31. prosince 2016 20:28 )

Tedy, překvapuje mě, že tady všichni tupouni horují pro Zemana a on přitom, jmenováním svého kumpána z mokré čtvrti Rusnoka guvernérem ČNB prodlužuje biliónový tunel na platy a úspory všech zaměstnanců a stává se tak největším zlodějem úspor od dob komunistické měnové reformy. Přičemž všechny vytunelované peníze odcházejí díky cizím firmám za naše hranice a dovoz surovim pro české firmy je pro ně smrtící. A pro vás, blbečci je zase smrtící cena nafty a benzínu.

lynx ( 31. prosince 2016 19:39 )

Správně! Kun.da sem, kun.da tam, ať se prostě kola točí. Jen by měl jít trochu do sebe a přestat lidem lhát.

krat5 ( 31. prosince 2016 19:27 )

a koho tenhle xindl ještě zajímá?

zkzkz ( 31. prosince 2016 19:25 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa