Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslanec Petr Bendl: Potichu rozšiřuje svůj ranč!

Autor: Eva Pospíšilová - 
4. dubna 2015
05:29

Co odhalil sběr klacíků Petra Bendla (49, ODS) na jeho ranči? Nejen to, že v den, kdy se měl věnovat voličům, dal přednost zvelebování svého statku. Ukázalo se také, že své panství na Kladensku dál v tichosti rozšiřuje.

Bendl žije s rodinou v Dolním Bezděkově, vísce nedaleko Kladna. Napřed si tu pořídil za dva miliony domek, který zrekonstruoval. Poté si za osm milionů přikoupil vedlejší statek s přilehlými pozemky. Celkem mu pane v roce 2013 říkalo zhruba 475 tisíc m2 luk, polí, ale i vodních ploch. K čemu? Bendl se nijak netajil tím, že v poklidné středočeské obci chce vybudovat ranč, kde ustájí své koně a koně souseda…

Koupí vedlejšího statku ovšem chuť na další pozemky Bendla nepřešla. Podle katastru nemovitostí si loni za 112 tisíc korun přikoupil v katastrálních územích Bratronice a Lhota u Kamenných Žehrovic zhruba 22 tisíc m2. Další tři čtvrtiny z 25 tisíc m2 pak k tomu ještě navíc získal politik v Bratronicích darem. A to podle kupní smlouvy od dvou žen z Bratronic. Příbuzných? Na to Bendl Blesku neodpověděl, stejně jako na další dotazy typu: Z jakých zdrojů nové pozemky platil či co s nimi plánuje.

V SMS zprávách ze začátku týdne se nicméně svěřil: „Statek zůstane statkem, byli a budou na něm vždy koně a časem bych tu rád prodával kozí mléko. Občas tu také uspořádáme akci pro místní a přespolní.“ Zřejmě i proto si současný poslanec pořídil na konci minulého roku živnostenský list mimo jiné na poskytování služeb pro zemědělství, chov zvířat a jejich výcvik nebo provozování kulturních akcí.

Coby místopředseda sněmovního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj má Bendl plat asi 70 tisíc Kč. Plus k tomu ještě štědré náhrady, které u něj loni činily zhruba 1,3 milionu Kč.

lydyna ( 5. dubna 2015 19:20 )

Pana Bendla, Kalouska, Topolánka, Klause, Bendu a ostatní jim podobní bych posadila do vládního letounu a dobrovolně by museli sekočit. Dala bych jim vybrat Sýrii, Libyi, Afghánistán, Severní Koreu. A byl by od nich klid.

britva ( 4. dubna 2015 19:39 )

soráč, myslel jsem Rátha tomu bude do lochu ještě posílat kozí mlíko

britva ( 4. dubna 2015 19:25 )

čumíte a závidíte, co ??? njn, modrej kovboj, ten v tom umí chodit líp než Gross

villi ( 4. dubna 2015 19:18 )

KSČM

villi ( 4. dubna 2015 19:18 )

KSČM

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa