Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman o selfie Škromacha při pietě v Terezíně: Nevhodná exhibice!

Video se připravuje ...
Autor: Jaroslav Šimáček - 
9. února 2015
16:32

S Milošem Zemanem si udělali loni rozesmátou selfie s obrazem T. G. Masaryka. Zdeněk Škromach totiž fotí selfie rád. Manévrováním se svým mobilem však zaujal i při pietní akci v Terezíně, kde lidé uctívali památku obětí z nacistických koncentráků. Prezident Zeman však nyní Škromacha pokáral. Jsou místa, kde je podobné chování nevhodné!

Škromach si loni vyfotil rozesmátou selfie také u pomníku obětem nacismu. Letos pak pobouřil focením v Terezíně, kam lidé vyrazili na pietní akci k 70. výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi. Škromach tvrdil, že tentokrát nefotil sebe, ale dělal si dokumentaci z akce.

I podle prezidenta Zemana, se kterým jsou jinak přátelé, ale Škromach přestřelil. „Jsou místa, ve kterých je dobré zachovat jistou elementární důstojnost, ale je to můj osobní názor, který nikomu nevnucuji,“ řekl Zeman v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech.

Miloš Zeman k tomu přidal vlastní vzpomínku na podobnou pietní akci. A prozradil, jak tehdy varoval vrcholné politiky. „Když jsme přijeli na kbelské letiště, abychom vzdali poctu padlým vojákům (v Afghánistánu – pozn. red.), tak jsem si svolal účastníky – ministerského předsedu, ministra obrany, ministra zahraničí – a říkal jsem jim: Chraň vás Bůh, abyste tady exhibovali a pronášeli nějaké projevy. A to se samozřejmě týkalo i mě, jako prezidenta republiky,“ řekl Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech.

Video Zeman o Škromachově selfie z Terezína: Exhibice! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Zeman: Hrad je jako Mount Everest. Vyšplhá tam Škromach?

Zdeněk Škromach se přitom netají tím, že i on sám by chtěl být v budoucnu prezidentem. Vše směřuje k jeho kandidatuře v roce 2018, kdy Zemanovi skončí mandát.

To Zeman svou případnou druhou kandidaturu zatím tají. „Asi šestkrát jsem odpověděl na tuto otázku, že se rozhodnu rok před ukončením svého mandátu, dovolte mi, abych vám to zopakoval posedmé,“ řekl Zeman při rozhovoru s moderátorem Blesk TV Davidem Vaníčkem. „Já si myslím, že toto rozhodování ani nelze urychlit,“ dodal.

Celý záznam premiérového dílu pořadu S prezidentem v Lánech můžete sledovat ZDE>>

Jak ale prezident vidí své případné šance na druhé zvolení? „Co kdyby úspěchem bylo právě to, že odejdu na Vysočinu?“ odpověděl Zeman otázkou. „Já nevylučuji ani jednu, ani druhou z těch možností. Prezidentská funkce je cosi jako politický Mount Everest. A jestliže na něj jednou vystoupáte díky občanům, kteří vás zvolili, tak není příliš důležité, jestli na vrcholu toho Mount Everestu setrváte jednu nebo dvě hodiny. Důležité je, že jste na něj vystoupili,“ uvedl v pořadu Blesk.cz Zeman. 

Kdo vystoupá v roce 2018 na český Mount Everest, je tak zatím ve hvězdách. Jisté však je, že zatímco Zeman s odpovědí na kandidaturu čeká, Zdeněk Škromach ji bere vážně již nyní. „Zpočátku jsem to bral jako určitou recesi. Ale dneska, tak jak se objevily různé ohlasy, dokonce významných možných protikandidátů pro prezidentskou volbu, tak samozřejmě to beru vážně,“ řekl místopředseda senátu Škromach nedávno v pořadu ČT 168 hodin.

tgbg ( 9. února 2015 19:33 )

Tak tam nelez.

moiaza ( 9. února 2015 19:20 )

Když může kandidovat Kníže, Škromach může kandidovat s naprostým klidem.

moiaza ( 9. února 2015 19:19 )

Kde žiju? Žiji v ČR? Ve škole nás o selfie nic neučili. Nebo jsme už kolonii Anglie? Nic divného by to nebylo. Po staletí někomu lezeme do zadku.

tgbg ( 9. února 2015 18:10 )

Zato být namol ožralý při otvírání korunovačních klenotů, to je vhodná exhibice!!! Snad jsme neměli v historii(komunizmus je jiná kapitola) nikdy tak pobouchaného prezidenta.

milan1959 ( 9. února 2015 18:00 )

Škromach? To je ta politická mrtvola, která nikdy v životě nepracovala? Zeman? Toho neznám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa