Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Byl jsem za carevnou a Nečas je houba, zaznělo v odposleších kmotra Janouška

Kmotr Roman Janoušek v odposleších promluvil i o Petru Nečasovi a Janě Nečasové, dříve Nagyové
Kmotr Roman Janoušek v odposleších promluvil i o Petru Nečasovi a Janě Nečasové, dříve Nagyové  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
23. dubna 2014
19:31

Nově zveřejněné odposlechy kmotra Romana Janouška neřeší jen pozici vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Janoušek v nich probírá i další lidi - expremiéra Nečase, jeho pravou ruku a nyní manželku Janu Nagyovou, a také někdejšího elitního žalobce Libora Grygárka, se kterým se prý měli rádi. Jako kamarádi.

"Já jsem byl za carevnou," přiznává lobbista Roman Janoušek v odposlechu, který zveřejnily Lidové noviny. Jde samozřejmě o schůzku s někdejší šéfkou úřadu předsedy vlády Janou Nagyovou. Někdejší premiér Nečas přitom schůzku Nagyové a Janouška sám potvrdil. Měla prý z Janouška dostat informace ze zákulisí. "I zákulisní informace jsou v politice důležité a tyto informace dostanete jen od zákulisních hráčů," vysvětloval to před časem Nečas.

Nečas jako houba

Janoušek však v odposleších uvedl zajímavou charakteristiku Nečase. "Sem dělal poslední pokus před třema nedělema hovořit s vaším panem premiérem a už jsem to vyhodnotil, to už je marný. On neni schopnej udělat nic ani dobrýho, ani špatnýho, on je na povídání milej," dodává kmotr dle přepisů odposlechů. Mluvil tehdy s mužem, kterého LN označily za dalšího lobbistu a podnikatele Martina Ulčáka. Ten pak k Nečasovi dodal: "Jo, určitě, to je houba, kterou když prošlápneš, ty vole, tak tam už neni ta voda, která z toho vycákne."

S Grygárkem probírali i kmotrovu nehodu

Vedle toho však Janoušek probíral s údajným Ulčákem především jinou ráznou ženu, než "carevnu" Nagyovou - vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou, které se evidentně obávali. A chtěli ji odstranit. Připisovali jí totiž až příliš velký vliv.

Odposlechy přitom byly pořízeny v Myšák Gallery v centru Prahy, kde má Janoušek kancelář. A další významnou roli v nich sehrál náměstek předchůdce Bradáčové - bývalý elitní žalobce Libor Grygárek, podřízený kontroverzního "zametače kauz" Vlastimila Rampuly. Grygárek přitom tvrdil, že Janouška poznal až v roce 2011. Jenže podle odposlechů se znali již o několik let dříve. A tak se objevily spekulace, zda byl Grygárek Janouškovou spojkou na zastupitelství.

V některých částech jsou prý přepisy odposlechů kompletní, jinde je parafrázují policisté. "Janoušek srdečně zve Grygárka do Chorvatska," popsali dle LN policisté jednu z odposlechnutých situací. V další pak již hovoří sám Janoušek. Svému právníkovi říká: "Libor je se mnou, s váma, s kýmkoliv. Máme se rádi, hodně jsme toho prožili, ale ta lidská jistota není tak dobrá. Jinak ho mám rád, fakt je dobrej, jako kámoš." S Grygárkem pak Janoušek údajně probíral i svou opileckou nehodu, kvůli které hrozí kmotrovi až 18 let za údajný pokus o vraždu!

salto ( 24. dubna 2014 08:50 )

Je zběř, je to zběř, je to zběř

kapturek ( 24. dubna 2014 06:25 )

janousek ma s tou houbou a necasem pravdu, necas je obycejny idiot a tady je jasne videt ze takovi jako janousek si muzou dovolit vsecko a dobre vedi ze se jim nic nestane proc by takovy rittig utikal do monaka kdyz tady z tech sasku co ho vysetruji ma srandu ?

fotrpjotr ( 24. dubna 2014 00:51 )

V demokratické zemi,by už dávno seděl ve vězení.

stanislava ( 24. dubna 2014 00:34 )

http://aktualne.atlas.sk/skandal-na-najvyssom-sude-prepustil-na-slobodu-dvojnasobneho-vraha/slovensk o/spolocnost/ Soud s Janouškem dopadne tak "spravědlivě", jako případ ze slovenských novin. Přečtěte jsi. Dvojnásobného vraha, který byl odsouzen na doživotí, dnes Nejvyšší soud propustil. Ostuda.

ivuska1 ( 23. dubna 2014 23:40 )

Ztraty,ktere vznikly nasemu statu rozkradanim tehle politicke mafie jsou nevratne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa