Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do Bradáčové to nakouří černá vdova, plánoval Janoušek likvidaci "královny"

Z odposlechů vyplývá, že Janoušek "měl" kdysi největší vítr z nejvyšší státní zástupkyně Lenky Bradáčové.
Z odposlechů vyplývá, že Janoušek "měl" kdysi největší vítr z nejvyšší státní zástupkyně Lenky Bradáčové.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
22. dubna 2014
11:32

Nahrávky, které stály u zrodu kauzy Jany Nagyové a jež přivedly kriminalisty k zajímavým informacím o podnikatelích a lobbistech Ivu Rittigovi, Tomáši Hrdličkovi byly pořízené právě v kanceláři kontroverzního obchodníka a dalšího lobbisty Romana Janouška. Jde o stejné nahrávky, které dokazují propojování obchodních a politických záměrů, respektive sahají do tehdejších nejvyšších pater státní infrastruktury!

Nahrávky kriminalisté pořídili na podzim roku 2012 a na jaře 2013 v kanceláři Romana Janouška v pražské galerii Myšák. Na kauzu upozornily Lidové noviny.

Policejní mikrofony zachytily schůzky s exžalobcem Liborem Grygárkem a pravděpodobně podnikatelem a vlivným lobbistou Martinem Ulčákem.

Bradáčová byla trnem v oku

Zajímavá jsou především samotná témata setkání zmíněných pánů. Z odposlechů je zřejmé, že Janouškovi byl doslova trnem v oku nástup nejvyšší státní zástupkyně Lenky Bradáčové, které přezdíval "královna". Společně s Ulčákem údajně na jedné ze schůzek měli spřádat plán na její odstranění z vlivné pozice. „Pod ní je člověk, kterej se jako jmenuje Karabec, možná, že to jméno znáš,“ říká Janouškova návštěva, kterou je podle Lidových novin právě Ulčák. Upozorňuje na možnost, že Jakoušek ví s kým by měli případně "tu čest". „Karabce z ministerstva školství, ale to bude nějakej jinej,“ opáčí Janoušek.

Janoušek: Bašný a Matula jsou militantní hovada

Poté jakoby Ulčák uhne od tématu a věnuje se dvěma někdejším státním zástupcům Adamu Bašnému a Zdeňkovi Matulovi. Jde ale patrně o úvahu, jak se k Bradáčové dostat. „To jsou militantní hovada,“ nebere si servítky Janoušek.

Posléze Ulčák nastiňuje Janouškovi konkrétní vizi, jak se Bradáčové dostat na kobylku. "Je tam člověk, který se jmenuje Karabec a ten ji nesnáší a dělá jí náměstka. Vymyslel jsem takovou věc, že by na ni Karabec sbíral materiály jak tam vohejbá právo a co tam dělá, nebo nedělá. A v určitou chvíli by se z něho stala černá vdova. To znamená, že by si vzal na sebe výbušniny a vybouch by to celý státní zastupitelství do vzduchu,“ plánuje muž.

Janoušek poté vyjádří obavy o aktuálních poměrech na státním zastupitelství „On je to tam teďka nějakej nebezpečnej prostor,“ stěžuje si Janoušek. „Tam i výtahy slyšej," souhlasí návštěva a pokračuje: "Prostě by spáchal sebevraždu, normálně by to do ní nakouřil. On by šel potom soudit na vrchní soud, oni by ho tam vzali, protože on chce. Myslím, že by tady panence mohl pomoct do důchodu,“ popisuje návštěva.

Pokus o ovládnutí Karabce nevyšel, Bradáčová si ho pustila od těla

Černou vdovou je patrně míněn bývalý náměstek na pražském vrchním zastupitelství Jan Karabec, kterého Bradáčová krátce po svém nástupu sesadila na pozici řadového žalobce.Že by ale měl cokoliv společného s chystaným "atentátem" a že by sbíral kompromitující materiály na svou nadřízenou, popírá.

 

 

japome ( 22. dubna 2014 16:22 )

se divím, že takový machr a boháč neustále leze na diskuse Blesku mezi takovou lůzu že by ho nikdo jiný nechtěl?? buďte na něj hodný on je to vlastně ubožák a ještě o tom neví

japome ( 22. dubna 2014 16:18 )

já snad většího troubu neznám

japome ( 22. dubna 2014 16:17 )

jediný co si myslí, že má prachy

decathlonova-matka ( 22. dubna 2014 15:05 )

klid wimrde, za chvíli ti přijde soused wimr.dat anál a pak si to prohodíte

japome ( 22. dubna 2014 14:12 )

asi jako si ty tady hraješ na miliardáře a jezdíš na dovču autem jako socka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa