Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministrem práce a sociálních věcí může být Krčál z ČSSD. Má se sejít se Sobotkou

Petr Krčál by se mohl stát novým ministrem práce a sociálních věcí.
Petr Krčál by se mohl stát novým ministrem práce a sociálních věcí.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
4. ledna 2014
11:00

Petr Krčál byl pozván na schůzku s pravděpodobným novým premiérem Bohuslavem Sobotkou. Je tak možné, že se stane ministrem práce a sociálních věcí za ČSSD. Krčál je od roku 2008 radním Kraje Vysočina pro sociální oblast.

Ministrem práce a sociálních věcí by se v nové vládě mohl stát sociální demokrat Petr Krčál, radní Kraje Vysočina. Byl pozván na schůzku s předsedou strany a pravděpodobným příštím premiérem Bohuslavem Sobotkou. Sejít se mají v neděli odpoledne.

Bývalý premiér a eurokomisař Vladimír Špidla, který byl rovněž v užším výběru kandidátů na toto ministerské křeslo, v pátek přijal Sobotkovu nabídku, aby se stal jeho šéfporadcem. Další z možných adeptů, stínový ministr práce Roman Sklenák, uvedl, že zůstane šéfem sociálnědemokratických poslanců.

Podle Krčála je pravděpodobné, že nabídka na vedení ministerstva práce během nedělní schůzky padne. "Ale bude to pravděpodobně širší debata, nejen o ministerském postu, ale samozřejmě i o situaci v tom resortu," uvedl Krčál. Jedním z témat podle jeho očekávání bude kolabující systém pro vyplácení dávek. "Bude nutno tu situaci řešit," řekl.

Radním Kraje Vysočina pro sociální oblast je Krčál od roku 2008. Uvedl, že pokud by se stal ministrem, tuto krajskou funkci by předal někomu jinému ze současných krajských zastupitelů za ČSSD. Sám by pravděpodobně zůstal členem krajského zastupitelstva.

Sobotka se už v pátek odpoledne sešel v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem, kterému předal seznam kandidátů na ministry. Zda měl vůči některým Zeman výhrady, Sobotka ani prezident nesdělili. Jména nominantů mají být oficiálně zveřejněna až po pondělním podpisu koaliční smlouvy mezi ČSSD, hnutím ANO a KDU-ČSL.

namoroman ( 4. ledna 2014 15:15 )

Já to vidím tak, že Špidla by se asi nemusel líbit více lidem, jako poradce bude užitečnější, ten post ministra není zrtovna moc o co stát, pokud je to "práce" Zemana, tak je to jen správné a náhoda to jistě není, ale výsledek jednání-když už. Nevidím na tom nic špatného...

wandzi ( 4. ledna 2014 13:49 )

Je náhodou, že Špidla je odložen a že jeho ministerský post zaujme Petr Krčál, významný politik z Vysočiny? Je rovněž náhoda, že nové jméno kandidáta na MP je zveřejněno zrovínka po schůzce Sobotky s hradem? Možná, že se jedná o kompromis systémem - já tobě Krčála a Ty schválíš můj návrh. Špidlu obětuji. Těch náhod je nějak "privela". Možná, že onen pan Krčál je Zemanův člověk. Inu Vysočina.

vuhp ( 4. ledna 2014 13:45 )

vypadá dobře, alejeho jméno se mi nelíbí.

horstfuxteleshop ( 4. ledna 2014 13:19 )

namočenej romane, na druhou stranu vydali banky statistiku která praví, že si lidi o5 na Vánoce vzali půjčky ve větší míře než tomu bylo loni, takže půjčka = splátka, není-li splátka je odklad, není-li splaceno je dlužno a exekutor větří, lidi jsou nepoučitelní, viz otázku "šmejdů"

namoroman ( 4. ledna 2014 12:43 )

bezdomovectvím je ohroženo 100 000 lidí. Takže je zjevně ohrožena sociální oblast a tito lidé=-ostuda-oběti asociální politiky Kalouska a ODS už ohrožují podstatu demokracie. Nový ministr bude mít nepříjemnou práci zlikvidovat skoro celou sebranku exekutorů a dalších parazitů, kteří se pakují na sociálně slabých a okrádají je přesto, že tito potřebují finance nejvíc!!! Je to opravdu morální, když za dluh pár stokorun jsou schopni a mají možnost vymáhat desetitisíce??? Jistě není správné aby lidé dlužili peníze... , ale takový nepoměr při vymáhání je svinstvo, které uskutečnili ti pravicoví šmejdi a odpovídá to jejich myšlení a morálce!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa