Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sobotka jako akční hrdina Van Damme: Hází roznožky mezi ANO a lidovci!

Bohuslav Sobotka jako legendární akční hrdina Van Damme
Bohuslav Sobotka jako legendární akční hrdina Van Damme  (Autor: Ateo.cz)
Autor: simao - 
2. ledna 2014
15:26

ČSSD, ANO a KDU-ČSL se chystají podepsat koaliční smlouvu, Bohuslav Sobotka to však nemá snadné. Leží na něm tíha vyjednávání s prezidentem Zemanem. V tomhle vtípku však byl šéf sociálních demokratů zachycen jako Jean-Claude Van Damme. Legendární a neohrožený akční hrdina. Sobotka totiž ustál puč ve vlastní straně a tvrdí, že nemá strach z nikoho. Ani ze Zemana, Babiše s Bělobrádkem, natož z poraženého pučisty Haška.

Bohuslav Sobotka doufá v brzkou shodu se svými koaličními partnery a přiznává: "Jsem optimista a vidím hodně dobré vůle na straně ANO a lidovců, i když diskuse o ministerstvu zemědělství nás trochu vrátila do starých kolejí koaličního handrkování." V MF Dnes tak připomněl boj s lidovci o resort, ve kterém se hraje i o církevní restituce.

Vedle toho však nejsou zatím jistá ani další křesla ve vládě. Třeba jako o ministru práce a sociálních věcí se nadále spekuluje o Vladimíru Špidlovi. Lidovcům by však nevadil, potvrdil dnes v ČT vyjednávač KDU-ČSL Jurečka. Personální složení nové vlády mají přitom předsedové vládních stran potvrdit v pondělí, kdy mají také podepsat koaliční smlouvu. Příliš času na domluvu tak již nezbývá,

Vyjednávání přitom nebylo a není snadné. Šéf ČSSD Sobotka však působí neohroženě, a tak se možná i proto stal terčem vtípku grafika Atea. Ten ho v koláži zachytil jako akčního hrdinu - po vzoru Jean-Claudea Van Damma dělá Sobotka rozštěp mezi kamiony s logy ANO a KDU-ČSL.

Bohuslav Sobotka jako legendární akční hrdina Van Damme Bohuslav Sobotka jako legendární akční hrdina Van Damme | Ateo.cz

Jen aby náhodou kolem nejel Sobotkův stranický a poražený pučista Michal Hašek, který se Sobotku snažil vyvést z rovnováhy... "Z Michala Haška obavy nemám," tvrdí však nyní Sobotka v Mladé frontě. Hýří sebevědomím.

Pokus o stranický puč ustál, jeho pozice je prý opět silná a Michalu Haškovi vyslal jasný signál - jihomoravský hejtman by se měl rozhodnout, zda bude v budoucnu poslancem, či právě hejtmanem. Na ministerské křeslo si musel nechat zajít po zpackaném převratu chuť a ČSSD chce podle Sobotky přestat podporovat hromadění funkcí.

Sobotka však prý nechce bojovat ani s Milošem Zemanem, který hrozil vměšováním se do výběru ministerských adeptů. Stejně ale půjde o střet těžkých vah. Právě prezident Zeman se přitom na sklonku loňského roku dostal také do stejné role jako Van Damme.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japos22 ( 2. ledna 2014 19:05 )

Sobotka to má hodně těžké, ČSSD je jediná, která může slepit vládu - a podle mého na to doplatí - s takovými partnery.

dzelo ( 2. ledna 2014 17:42 )

Je zvláštní že vždy ti neslabší hází největší ramena.Je však jisté,že větší nulu jsme za premiéra ještě neměli i když si s Nečasem mohou podat ruce.To zas bude keců a výsledek žádný. Tato politikou vypiplaná květinka je od skutečného života vzdálena na hony.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa