Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Kauza Nagyová: Obžaloba má důkazy, že nechala špehovat Nečasovu ženu

Autor: shp - 
28. dubna 2014
07:09

Obhajoba Jany Nečasové, dříve Nagyové, a dvou bývalých šéfů vojenské kontrarozvědky zní, že chtěli manželku někdejšího premiéra Petra Nečase chránit před nebezpečím. Žalobci však získali důkazy, které tuto verzi roznesou na kopytech, informoval list MF Dnes.

Žaloba se domnívá, že nově získaná svědectví usvědčí obžalovanou trojici z toho, že v akci nazvané kódovým označením Darwin nešlo o nic jiného než špehování Radky Nečasové.

Důkazy jsou podle obžaloby celkem tři. První z nich státním zástupcům v Olomouci přinesl vysoce postavený důstojník tajné služby. Ve výpovědi potvrdil, že Ondřej Páleník a Milan Kovanda, kteří vedli vojenskou kontrarozvědku, ji měli zneužívat. Oba to však popírají.

Druhým důkazem je odborné stanovisko útvaru pro sledování. Podle něj nebyla akce koncipovaná tak, že jejím cílem nebylo zjistit, zda rodinu premiéra někdo ohrožuje, ale šlo o prachsprosté špehování.

Akci s označením Darwin navíc neschválilo ministerstvo obrany, což je vážné porušení předpisů a třetím důkazem. Nečasová s Páleníkem a Kovandou čelí obvinění ze zneužití pravomoci. Jana Nečasová údajně po celou dobu vyvíjela na Nečase tlak, aby se se svou tehdejší manželkou rozvedl.

mirkazam ( 29. dubna 2014 12:27 )

Je přece nad slunce jasné, že šlo o špehování.Ta tlustá almara měla strach, aby se jí Péťa nevysmekl s pracek,tak dělala co to jen šlo, aby ho roztyplovala s rodinou.No to udělal s touto babou opravdové terno...chacha

andreslawicky ( 28. dubna 2014 15:57 )

kluci z ODS jsou v klidu na golfu do hrobu půjde každý neboj ale záleží jak si žil nežli umřel a kluci z ODS ti žít umí

andreslawicky ( 28. dubna 2014 15:56 )

To bude trest za špehování ještě nedávno nás ten dementní Ištván ohromoval případem století

rudyptak48 ( 28. dubna 2014 15:34 )

K čemu jsou nám pilíře demokracie jako soudy a policie, když s něma vy-jebe pí-ča Nagyová. Jako většina soudu s politiky a podvodníky, i tento zmizí do ztracena. Co jiného se dá čekat, když nám zde vládnou kur-vy politici... Kdo dvakrát lhal ti, zalže ti znova, kdo dvakrát podvedl, podvede zase. Hovězím zvykem kráva se chová, vepřové způsoby má jenom prase. Kdo heslo má v krvi „Co můžeš – urvi“, kurvil se vždycky a zase se zkurví....

andreslawicky ( 28. dubna 2014 13:58 )

Jasně ale to je váš sen realita je taková že prostě ráno v práci budete opět makat a držet hubu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa