Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajemné manželky kandidátů: Jaká bude nová první dáma Slovenska?

Autor: Jaroslav Šimáček - 
23. března 2014
12:56

Ať už ve slovenských prezidentských volbách vyhraje Robert Fico, nebo Andrej Kiska, jedno je jisté. Nová první dáma se do politického života nijak zvlášť nehrne. Svetlana Ficová i Martina Kisková jsou spíše rodinné typy a raději se v klidu soustředí na vlastní práci. Obě tak trochu připomínají Ivanu Zemanovou předtím, než se stal českou hlavou státu její manžel Miloš.

Současného premiéra Roberta Fica jeho žena Svetlana čas od času na veřejnost doprovodí, byla s ním ostatně i v Česku, když se Fico sešel s Václavem a Livií Klausovými. Jinak ale příliš vidět není, což byl ostatně její cíl. Je uznávanou doktorkou práv a s manželem mají syna Michaela. "Manželka je docentka na Právnické fakultě v Bratislavě. Mimochodem, je asi nejmladší docentka vůbec, Je vynikající právnička, absolutní profesionálka ve svém oboru," líčil před několika lety Fico Novému slovu.

Nemluvná paní Ficová

Paní Ficová, která je mimochodem o 9 let starší než její manžel, kromě přednášení na vysoké škole pracovala i v advokátní kanceláři, ale také v minulosti podnikala - ve stavebnictví. Její syn Michael chodil nejprve na soukromou mezinárodní školu s nemalým školným, poté se vydal na VŠ - na bratislavskou ekonomku.

"Rodinní příslušníci Roberta Fica nikdy aktivně nevystupovali v kampani, a tak to bude i tentokrát. Proto prosíme média o respektování tohoto postoje," uvedl život.sk odpověď z kanceláře premiéra na to, jak se momentálně daří Ficově rodině. Větší pozornosti než paní Ficové se tak loni v srpnu dostalo mladé zaměstnankyni slovenského Úřadu vlády Janě Halászové, se kterou Fica zastihli paparazzi při líbačce. 

Podruhé ženatý Kiska má děti i v zahraničí

To Ficův konkurent Andrej Kiska je ženatý již podruhé. Z obou manželství má dvě děti - z prvního manželství již dospělé potomky Andreje a Natálii. Syn žije a pracuje v Praze, dcera v Londýně. Z druhého má děti Veroniku a Viktora. "Prioritou mé manželky je rodiny a naše malé děti, což by se nezměnilo, ani kdyby se stala první dámou," řekl Kiska pro Čas.sk.

"Sledovala jsem volby prezidenta v Česku i situaci po nich. Bylo vidět, že manželka kandidáta a poté prezidenta nemusí být v centru dění. Naštěstí nejsme monarchie a nemáme krále a královnu s přesně předepsanými úlohami," dodala serveru pluska.sk Kiskova současná manželka. V Popradě vlastní prodejnu s uměleckými předměty a stará se o chod charitativní organizace Dobrý Anděl, kterou její manžel založil.

tuba24 ( 24. března 2014 13:31 )

ano, radsej neznameho kisku nez znameho zlodeja, klamara a slubotechnu hranola Mysli ze hranaty nema svoje firmy cez pravnikov? Boze ty si bud tak stupidny kus hovada, alebo velmi dobre zaplatena agitka

tuba24 ( 24. března 2014 13:29 )

jaka pomulva? minule ho odfotili ako sa s nou v aute cmula pred barakom To taky slizak ma byt prezident? Co pred bohom vyhlasi ze je krestan, birmovany po svatom prijimani a podvadza zakonitu manzelku s ktorou sa udajne bral v kostole?

tuba24 ( 24. března 2014 13:27 )

a ten podla teba uzernik bol kedy odsudeny za uzeru? A co sa tyka Fica, sudy uz viac krat rozhodli ze klamal, ale kedze neustale meni pravnikov, odvolava sa a policia ktoru kontroluje jeho kamarat zo strany je neschopna 2 roky ho predviest na pojednavanie, este nenadobudlo pravoplatnost. Ono to nakoniec skonci tak ze o tom ci je Fico klamar, bude rozhodovat Europsky sudny dvor. To bude vyhra, ked tato institucia rozhodne, ze premier a snad nie prezident je obycajny klamar A co sa tyka kauz, je namoceny v tolkych, ze denne sa sprchuje 2 hodiny, aby nesmrdel. Kauza emisny tender, kauza nastenskovy tender, kauza priilegium, kauza mytny tender, kauza predrazene dialnice cez PPP, kauza ako sa chasta ze od sponzorov vymenou za povolebne miesta v dozornych radach zabezpecil miliony pre stranu... co prehrate arbitraze ktore sam vyvolal? Na tomto vsetkom ludi pripravil o miliardy eur. To ze sa to nevysetruje neznamena, ze sa to nestalo. A co tie stovky lzi ktore nahovoril. Kde su tie istoty ktore slubil? To taky klamar ma byt prezident?

handgood ( 23. března 2014 21:22 )

wmojko, nám to vysvětolovat nemusíš. Vysvětluj to svým soukmenovcům a voličům Fica, a hlavně na slovenském netu, aby si to ti bačové přečetli. Já osobně fandím vždy slabšímu, a to je v tomto případě Kiska, protože nemá za sebou celý státní aparát špehů a pomlouvačů.

w.mojko ( 23. března 2014 20:06 )

kto mi mal za to zaplatiť? tebe platia za vyjadrenie tvojho názoru? ja nepotrebujem uplácať, ale "vidím a slyším" a okrem toho, vždy som rozmýšľala vlastným rozumom.Bez asistencie mediálnych poprevracaných komentárov. Okrem toho, čo ty vieš o tom?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa