Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kraus vtipkoval: Podnikatelé Babiš a Kiska jsou jako Cyril a Metoděj!

Moderátor Kraus pobavil. Dvojici podnikavých Andrejů Kiska a Babiš přirovnal k Cyrilovi a Metodějovi
Moderátor Kraus pobavil. Dvojici podnikavých Andrejů Kiska a Babiš přirovnal k Cyrilovi a Metodějovi  (Autor: Reprotofo FTV Prima, archiv Blesku)
Autor: simao - 
22. března 2014
16:09

Podnikatel Andrej Kiska, jeden ze dvou kandidátů na slovenského prezidenta, se stal hostem Show Jana Krause na FTV Prima. Moderátor s úsměvem dodal, že spolu s Andrejem Babišem jsou tak trochu jako dvojice Cyril a Metoděj. Boháči, šířící ze Slovenska dobro. Jenže Kiska je na Slovensku označován za "úžerníka", tedy lichváře! Tomu se však u Krause bránil.

Andrej Kiska skončil v 1. kole prezidentské volby o 4% za Robertem Ficem. Rozhodující bitva se uskuteční přesně za týden - v sobotu 29. března. Kampaň je proto v plném proudu. Kiska si při ní odskočil do Prahy - na natáčení Show Jana Krause. Slíbil při něm, že v případě vítězství uskuteční první zahraniční cestu právě do Česka. Za favorita voleb je však považován premiér Fico. "Já si myslím, že se bojí. Není v dobré situaci," tvrdil však u Krause o svém konkurentovi Kiska. 

Kraus: My máme Babiše, Slováci mají Kisku

Moderátor Kraus pobaveně zmínil: "To je nějaké slovenské hnutí podnikatelské. My tady máme pana Babiše, to je podobné. Jako Cyril a Metoděj vychází bohatí Slováci do světa dělat dobro." Kiska přitom Babiše několikrát připomněl. Místy podobnou rétorikou a samozřejmě i tím, že chce vstoupit do politiky z podnikatelského prostředí. Mnozí mu však nezkušenost vyčítají, třeba i současný prezident Gašparovič, který podpořil výrazně zkušenějšího Roberta Fica.

Kiska však podobně jako šéf ANO tvrdí: "Základní problém je, že lidé jsou na Slovensku naštvaní, nespokojení." Politici podle něj o problémech jen mluví, ale "nemakají". Do politiky pak prý chce jít proto, že je materiálně zabezpečený a má pocit, že nyní může "něco vrátit".

Nejsem žádný úžerník, tvrdí Kiska

Kiska však často čelí otázkám, jak vlastně vůbec k milionům přišel. Premiér Fico jej kvůli podnikání v oblasti splátek a úvěrů označil dokonce za lichváře. "Pan Kiska říkal, že podnikal čestně a perfektně. Ukazuje se, že to není pravda," myslí si Fico. "Kiska tím, že založil firmy poskytující spotřebitelské úvěry, využil chudoby a vydělal na ní," uvedl nedávno slovenský premiér. "Jeho podnikání a cesta k bohatství, o kterých se velmi hovoří, vyvolávají pochybnosti," dodal server pravda.sk. Kiska se však u Krause bránil. Popsal, jak vytvořil splátkové systémy Triangl a Quatro. A jak nakupoval přímo od výrobců a ponechával si maloobchodní i velkoobchodní marže. Není prý žádný "úžerník", tedy lichvář.

alexdada ( 24. března 2014 10:14 )

Andrej Kiska sa stal v roku 2006 Podnikateľom roka ( teraz sa dozvedáme že vlastne za úžeru?), a v r. 2012 dostal Krištálové krídlo za filantropiu ( založil a nielen založil, ale si aj riadne odmakal prácu pre Dobrého anjela). Andeja Kisku nepoznáme, a to mu môže zlomiť v 2. kole väzy. Ale je strašne veľa ľudí, ktorí vedia, kto je Robert Fico. Neviem si predstaviť Roberta Fica, klamára, úlisníka, demagóga a obirmovaného člena KSČ atď. ako svojho prezidenta. A preto volím Andreja Kisku.

123automobil ( 24. března 2014 07:10 )

123automobil ( 24. března 2014 07:08 )

123automobil ( 24. března 2014 07:07 )

123automobil ( 24. března 2014 07:05 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa