Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tady je Langer(ov): Íčko chce vydělávat na zadotovaných pozemcích

Autor: Eva Pospíšilová - 
13. listopadu 2012
11:30

Ivan Langer (45), alias Íčko, je pěkný vyčuránek! Šikovně se pojistil na důchod: Hodlá vydělávat na sportovních areálech, na jejichž zvelebení poslal miliony z rozpočtu.

Ještě před zhruba pěti lety neměla obec Dolany Véska u Olomouce pořádné cesty ani kanalizaci. Zato se pyšnila golfovým hřištěm a tenisovými kurty. Po přímluvě tehdejšího místopředsedy ODS Langera na tyto sportovní areály přiteklo 11 milionů korun. Koho by ve Sněmovně zajímalo, že v obci tenis a golf téměř nikdo nehraje. Podstatné bylo, že jim holduje Langer, který jezdil do Vésky za mámou »na chalupu«.

Náhoda?

Teprve letos v říjnu to začalo dávat smysl: Langer se stal jednatelem společnosti Resort Véska. Právě tato firma vykoupila domy a pozemky v okolí sídla jeho matky. Podle místních chce Langer na těchto pozemcích zrekonstruovat stávající zchátralé domy a pak je pronajímat zřejmě VIP hostům golfu a tenisu.

To Blesku potvrdil i Langer: „Budu domy postupně upravovat, primárně pro rodinu a příležitostný pronájem. A těším se, až všichni závistivci puknou vzteky, což bude moje pomoc všem normálním lidem v této zemi…“ Nařčení ze střetu zájmů odmítl.

Superkšeft

Langer získal společnost Resort Véska od olomouckého podnikatele Ivana Kyselého, od něhož si v minulosti půjčil peníze a také za něj lobboval v kauze IPS spojované se zavražděným bossem českého podsvětí Františkem Mrázkem. Za firmu Langer zaplatil 1,4 milionu korun, přičemž pozemky, které za společnost nakupoval ještě Kyselý, přišly na zhruba 2,1 milionu.

zkzkz ( 15. listopadu 2012 12:24 )

Zloděj z ods

zadnice ( 14. listopadu 2012 10:56 )

A těším se, až všichni závistivci puknou vzteky, což bude moje pomoc všem normálním lidem v této zemi…“ To je ale arogantní ho.vado!!!

osinek ( 13. listopadu 2012 17:47 )

Blbečkovi Toničkovi 44. Řřidič autobusu Smetana nakreslil tykadla nejen politikům z ODS na bilbordech ale pomaloval rovněž bilbordy socanům a komoušům Pouze Odéesáci v Olomouci tj. jejich šéf IČKO-LANGER podali trestní oznámení na Smetanu!! Socani, komouši a tzv, nezávislí kandidáti nepodali trestní oznámení na smetanu! Kromě trestního oznámení na Smetanu ze strany olomoucké ODS, je zajímavé, že Smetanu poslala do vězení manželka IČKA- LANGRA soudkyně Langrová!!!!

ad-ga ( 13. listopadu 2012 14:29 )

Vysmátý plešoun, nakradl co mohl a ted je za vodou a nikdo na něj nemůže. Jen by mě zajímalo, jestli si odseděl 12letý trest jeho bratranec olomoucký podnikatel Langer. Pěkná rodinka zlodějů.

ivuska1 ( 13. listopadu 2012 14:21 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa