Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Topol, Langer, Kočí: Míček nespustili z očí

Autor: Oldřich Tichý, Kjos - 
6. března 2011
19:59

Občas se sice tvářili, že si nemohou přijít na jméno, a neváhali kvůli tomu vyvolat třeba i vládní krizi. O víkendu ale přesto moravskoslezská politická smetánka zasedla v ostravské sportovní hale na místa pro prominenty a společně fandila českým tenistům. Bylo to ale k ničemu, Česko podlehlo Kazachstánu 2:3 na zápasy.

Politické spory zůstaly v pražských kuloárech. Kvůli korupční kauze na ministerstvu životního prostředí, která stála post ministra Pavla Drobila (ODS), Věci veřejné před Vánocemi málem položily vládu. V sobotu to ale vypadalo, že místopředsedkyně véčkařů Kristýna Kočí je s Drobilem nejlepší kamarádka. Polohlasné rozhovory, vtípky, smích.

Chybět nemohl ani expremiér Mirek Topolánek – že je skalní fanoušek, ukázal už v roce 2008, kdy ještě jako předseda vlády spěchal vládní limuzínou na tenisový Fed Cup z Prahy do Brna rychlostí minimálně 160 km/h. Tentokrát přišel fandit s manželkou, někdejší místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou. Parťáka jim dělal exministr dopravy a později průmyslu a obchodu Martin Říman (všichni ODS).

Čtvrtým někdejším členem vlády v hale byl exministr zemědělství a nynější moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas (ČSSD). I když tahle parta vypadá hodně nesourodě, nemají k sobě zas až tak daleko. Všichni totiž v ostravském regionu dál dělají buď politiku, nebo byznys.

Pátým VIP fandou českých tenistů byl bývalý ministr vnitra Ivan Langer. Podle výrazu v jeho tváři se zdálo, že výkon tenistů ho dost štval...

kubik25 ( 7. března 2011 12:58 )

A blesk zapomněl dodat, že za to může VV a Kristýýýýýna

siroky11 ( 7. března 2011 12:38 )

no to je fakt - dokud toto nebude, tak to zde bude stále stát za ho.vno!

spassvogel ( 7. března 2011 12:01 )

Proč by si nemohli zajít na tak prestižní sportovní událost. Mě ani tak nevadí, že tam byli naši politici - to jim nikdo nemůže zakázat, spíš mě mrzí, že se zase ČR ukázala jako zlodějská díra. To že v Ostravě okradli kazašské sportovce, to je podle mě důležitější. Protože reputace ČR opět klesla na bod nula.

oldedek ( 7. března 2011 11:33 )

Vidíte jak my Češi jsme tolerantní národ - takový hnusný ksichty a zlí lidé a žádnej atentát ...

warumfernet ( 7. března 2011 10:52 )

Soudruzi Kopulánek, Langer, Kočí - díky nim, jsme dnes fšichni v piči.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa