Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lobbisti, modelky a politici: Blaho ve Špindlu

Autor: Oldřich Tichý, jos - 
12. března 2011
13:57

Prima parta boháčů, lobbistů, politiků a modelek se sešla ve čtvrtek při lyžařském závodě smetánky ve Špindlerově Mlýně. Na svahu byli k vidění lidé z investičních skupin Penta či J&T, modelky Andrea Verešová či Kristýna Lebedová, lobbista Roman Janoušek, ale třeba i budoucí prezidentský kandidát a senátor Přemysl Sobotka (ODS). Zajímavé propojení, že? A nikomu setkání politiků a lobbistů divné zřejmě nepřijde!

Nad Špindlem zakroužil černý vrtulník, snesl se na parkoviště a za chvíli už limuzína převážela přímo na sjezdovku partnery z česko-slovenské investiční skupiny J&T Igora Rattaje, Petera Korbačku a Dušana Palcra. (Pokud vám ta jména nic neříkají, snad pomůže nápověda: J&T je kromě mnoha a mnoha jiných aktivit i majitelem fotbalové Sparty.) Právě lyžařské umění Petera Korbačky nakonec připravilo o 1. místo v závodě dalšího superboháče Marka Dospivu ze společnosti Penta.

Naposledy jste o něm nejspíš slyšeli, když Penta nedávno zasáhla do boje o společnost Sazka. A její šéf Hušák je ve Špindlu od včerejška také... (Mimochodem – stále ještě hlavnímu vlastníkovi Sazky, jímž je ČSTV, patří 51,1 % Skiareálu Špindlerův Mlýn. Že by chtěl Dospiva svou účastí šéfům ČSTV něco naznačit?)

Tolik o těch, kdo byli na akci ve Špindlu důležití. Ve vedlejších rolích okrasného křoví dále hráli:

● lobbista Roman Janoušek, jehož vliv podle všeho rostl a padal s kariérou jeho kamaráda Pavla Béma

● modelky Verešová, Lebedová či Adéla Vartová

● exnáměstek pražského primátora, expřítel Miss World Taťány Kuchařové a teď první muž Prahy 10 Milan Richter (ODS)

● místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) a další. „Dal jsem si za úkol přežít, což se mi podařilo,“ řekl po závodě Sobotka, který se netají tím, že chce na Hradě vystřídat Václava Klause. Účast na podobné akci nepovažuje za problém.

avena1 ( 14. března 2011 14:20 )

To by mě taky zajímalo, proč je lidé volí. Když jsem se ale dozvěděla, že je volila i moje kamarádku, která nic moc nemá ani nepodniká, byla jsem v šoku. Myslím, že ani neznají jejich program.

avena1 ( 14. března 2011 14:18 )

Opět musím s Vámi souhlasit, máte naprostou pravdu. Tato asociální vláda pohrdá slušným a pracovitým občanem a stále přemýšlí, kde by ho ještě mohla okrást.

avena1 ( 14. března 2011 14:15 )

Souhlas!!! Za socialismu bylo mnohem lépe.

rendypie ( 14. března 2011 12:00 )

pěkný umělý hmoty a ty tuny make-upu, hnědého, hahaha

avena1 ( 14. března 2011 08:28 )

Do ulic ano, ale co nejdříve a všichni, než bude pozdě a dílo zkázy bude dokonáno!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa