Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezidentské primárky ODS vyhrál na severu Čech Sobotka

Autor: ČTK, mivr - 
2. června 2012
20:53

Prezidentské primárky ODS na severu Čech vyhrál s převahou senátor Přemysl Sobotka. Svého protikandidáta, europoslance Evžena Tošenovského, porazil o 552 hlasů a upevnil tak své vedení. "V Libereckém a Ústeckém kraji hlasovalo pro Sobotku 722 členů ODS, Evžena Tošenovského podpořilo 170 hlasujících," sdělil dnes mluvčí ODS Tomáš Bartovský.

Sobotka získal větší podporu nejen v Ústeckém kraji, ale hlavně ve svém domovském Libereckém kraji, kde ho podpořilo 378 členů, zatímco Tošenovský zde získal jen 33 hlasů. Ústecká ODS podpořila Sobotku 344 hlasy oproti 137 hlasům pro Tošenovského. "Volební účast v regionu Sever dosáhla 29,5 procenta," doplnil Bartovský.    

Primárky ODS se zatím uskutečnily v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, v jižních Čechách a na Vysočině, v Olomouckém a Zlínském kraji a v Plzeňském a Karlovarském kraji. Sobotka zatím získal 2245 hlasů, což představuje 70procentní podporu. Pro Tošenovského hlasovalo dosud 964 lidí, tedy 30 procent.    

Nic ale není definitivní, ODS v příštích týdnech čeká závěrečná část stranických primárek. Na řadě jsou regiony s nejpočetnější členskou základnou, které mohou dosavadními výsledky ještě zamíchat. V následujícím týdnu budou primárky pokračovat v Moravskoslezském kraji, kde se volební shromáždění uskuteční hned v pondělí 4.června v Ostravě.

rudyptak48 ( 4. června 2012 20:54 )

Jo, na severu by to předběžně za ODS vyhrál Čech Sobotka. Zeměpisný směr byl určen správně, horší je to s tím kandidátem. I když, vypadá poněkud jako cikán. A v čem se vlastně od nich liší...? Také se nechá už hezkých pár let vydržovat z peněz státu.

honza51 ( 4. června 2012 17:46 )

Teda jak si může tohle "wemeno" myslet, že by mohl být prezidentem, to nechápu . Kde se v něm bere tolik arogance a nadutosti? A jestli je za ODS todle favorit na prezidenta, tak to můžou zabalit už předem. A jestli by měl doopravdy vyhrát volby, tak to by jenom potvrdilo, že ČR je "absurdistán". Takové lidi nechápu a už vůbec nechápu členy ODS, kteří by ho volili . Tak trapného a arogantního wola člověk jen tak nevidí. Doufám, že mu hřebínek spadne. Trotlowi.

japome ( 4. června 2012 05:43 )

miglandc ( 3. června 2012 21:04 )

Rýsuje se další podvod na občany a to přímá volba prezideta.ODEesáky žentě svinským krokem od hradu!

paja49 ( 3. června 2012 15:45 )

Tak to už hraničí s debilitou.Ten darebák ví o všech všivárnách které za ty roky, co se flinká v /to slovo mi nejde vyslovit/parlamentu a má ještě tu DRZOST DRZOST na xtou že se nutí na prezidenta.To je vážně neštěstí Tam musí být zvolen někdo FAKT ÚPLNĚ JINÝ KTERÝ NEMÁ S TOUTO SVOLOČÍ NIC SPOLEČNÉHO JINAK SE UŽ NIKDY NEHNEME A POCHCÍPÁME TADY.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa