Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Havle, musíš mě zastřelit! Kvůli knihovně se neodstěhuju!

Poslední nájemník, který se ještě neodstěhoval tvrdí, že se raději nechá zastřelit, než aby uvolnil místo Knihovně Václava Havla
Poslední nájemník, který se ještě neodstěhoval tvrdí, že se raději nechá zastřelit, než aby uvolnil místo Knihovně Václava Havla  (Autor: čtk)
Autor: ap - 
2. března 2011
15:55

Plánu miliardáře Zdeňka Bakaly a exprezidenta na vybudování Knihovny Václava Havla se rozhodl zabránit nájemník bytu v domě na Loretánském náměstí, kde by měla knihovna působit. "To mě budou muset zastřelit," prohlásil.

Velkolepému plánu na vybudování Knihovny Václava Havla na Loretánském náměstí téměř nic nebrání. Miliardář Zdeněk Bakala, který dům pro Havla koupil, se již dohodl se všemi dosavadními nájemníky na jejich vystěhování. Až na jednoho. Ten nechce odejít za žádnou cenu.

Přestřelka pro Havla?

Bývalý zastupitel za Prahu 1 Bohumil Vejtasa serveru novinky.cz sdělil, že odmítl i Bakalovu nabídku na 6,5 milionu za jeho byt. "Já nechci svůj byt prodat za žádnou částku. To mě budou muset zastřelit," uvedl Vejtasa.

Byt si prý před čtyřiceti lety vybudoval svépomocí. Bakala se rozhodl pokusit se muže vystěhovat soudně. Vejtasa nehrozí zřejmě jen tak do větru. Již v roce 1997 se dostal do sporu o část terasy s tehdejším nájemníkem sousedního bytu a generálním ředitelem Sazky Alešem Hušákem. Spor vyřešili až členové Hušákovi ochranky, které Vejtasa údajně dokonce ohrožoval pistolí.

anelam ( 11. března 2011 13:58 )

Kubo-To mělo být pod santou!!!!!!!

jakub-moravec ( 10. března 2011 07:28 )

Pro kacotu, jenž si myslí že já hřeším. Klinická smrt. Pak jsem se probral až u našeho Pána všech zemí a moří a promluvil ke mně sám Všemohoucí: Pojď ke mně synu můj, už jsem tě očekával, jelikož jsi za svého života neudělal ani jeden jedinný hřích, ani ten nejmenší, zasloužíš si takové odměny, jakého se dostalo už si ani nepamatuji kdy to bylo, na Zemi krom tebe aby byl bez hříchu, je jich tam jen velmi, velmi málo. Také oceňuji tvoji snahu jak jsi chtěl obětovat svůj život abys zachránil s tankem republiku, ale dobře žes to neudělal, nikdo se k tobě nechtěl připojit a také nikdo není ani hoden tvé pomoci, lidé tam u vás na Zemi jsou zmatení ale všichni postupně na to příjdou sami, jako že i ty, můj synu, už jsi všemi nástrahami a těžkým životem prošel a proto jsem tě k sobě zavolal. Potom přistoupil ke mně Archanděl Gabriel a zavedl mne do jedné velké místnosti a uprostřed byla veliká postel s nebesy a všude kolem byly krásné dívky oděné jen do průsvitného závoje. Tady můžeš zůstat jak dlouho chceš, řekl Archanděl, vím dobře že se ti toto na Zemi nedostávalo a proto nepospíchej, zde hodiny nemáme, čas je nekonečný a vše co budeš chtít, to si přivodíš jen pouhou myšlénkou, kdybys chtěl se někdy podívat na Zemi, můžeš kdykoliv a také kdykoliv se tady zase vrátit. Bůh ti žehnej a po té Archanděl odešel.

jakub-moravec ( 10. března 2011 06:52 )

anelam, Kdo já? Já že se neumím chovat k bližnímu svému? Když těch dobrých je tu tak málo

jakub-moravec ( 10. března 2011 06:48 )

jozinek

12356 ( 9. března 2011 14:53 )

Co tenhle prispevek ma spolecneho s Havlem? Jinak jsi zdravy agente700?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa