Na pondělní novinářské projekci Odcházení chyběli manželé Havlovi. Bývalý prezident je totiž minulé úterý kvůli respiračním problémům hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích.

"Nedošlo k žádným nepředpokládaným komplikacím, jeho léčba pokračuje podle stanového plánu," řekla mluvčí ÚVN Jitka Zinke.

Havel by si samozřejmě přál být na premiéře, která proběhne 22. března, a to v deseti sálech pražského Slovanského domu a v kině Lucerna, ale vše záleží na jeho stavu. "Datum propuštění ještě není stanovené, bude se odvíjet podle jeho zdravotního stavu a budeme o něm určitě informovat," dodala Zinke.

O bývalého prezidenta pečuje lékařské konsilium a manželka Dagmar, která dnešní dopoledne strávila u lůžka svého muže. Tím se tedy vysvětluje, proč nebyla na dnešní novinářské projekci. Tu si nenechal ujít hlavní představitel Josef Abrahám, Eva Holubová nebo Vlasta Chramostová.

Tvrdá kritika

Po prvním veřejném promítání Havlův debut sklidil celkem ostrou vlnu kritiky. "Odcházení je promarněnou příležitostí. Hledat na tomto filmu pozitivní stránky jen proto, že jeho režisérem je Václav Havel, je marné. Odcházení je jedním z těch filmů, které si partička přátel natočí pro radost. Havel sem obsadil svou ženu, sebe, svého bratra i svého psa, své přátele - Pavla Landovského a Vlastu Chramostovou i svou nohsledku Evu Holubovou," napsal server tyden.cz. Uvidíme, jak exprezidentovo filmovou premiéru přijmou diváci.

Fotogalerie
6 fotografií