Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

TOP 09: Ve volbách to projeli, víc než si myslíte!

Autor: Aleš Půček - 
30. listopadu 2010
05:36

Jako v Jiříkově vidění si na konci listopadu musí připadat představitelé TOP 09. Tento měsíc jim totiž absolutně nevyšel. Přes slušné výsledky v komunálních volbách TOPka totálně selhala při povolebních jednáních. V Senátu si z jejího požadavku na místo místopředsedy udělali ostatní strany trhací kalendář. A Miroslavu Kalouskovi se jako bumerang vrátila nominace kontroverzního Martina Bartáka na místo svého náměstka.

A výsledek je dramatický. Žádné lukrativní pozice v městských a dozorčích radách. Žádný mediálně vděčný post ve vrcholných orgánech Senátu. A Navíc Miroslav Kalousek ztratil hodně ze své pověsti mazaného stratéga, který se nedopouští chyb. Pro TOP 09 to byl zkrátka měsíc ve znamení velkého debaklu. Víc než si myslíte!

TOP 09 v listopadu

* Na radnicích velkých měst se jim vysmáli a poslali je do opozice

* V Senátu jsou jen do počtu a nikdo je nebere vážně

* Kalouskův Barták byl (zase) obviněn z korupce a vydírání

Na rozhodování o miliardách zapomeňte

Praha, Brno, Ostrava i Plzeň. Čtyři největší města, ve kterých si TOPka neškrtne. Na základě povolebních vyjednávání ovládla čtyři největší města republiky koalice mezi ODS a ČSSD. Ve hře přitom šlo o hodně. Na poměrně skrytých a přitom důležitých pozicích, spjatých se správou města se totiž točí velké peníze.

Jenom v Praze budou radní rozhodovat o desítkách miliard. A aby svou investici město "ohlídalo," bude muset do dozorčích rad dosadit řadu svých zástupců. Na tyto lukrativní a mocensky důležité posty však mohou lidé z TOP 09 zapomenout. Přitom přeběhlíci z KDU-ČSL byli na teplá místečka zvyklí.

V Senátu jsou jen do počtu

Ostatní strany vytřeli s příznivci Kalouska a jeho knížete podlahu i při obsazování významných postů v Senátu. V něm mají sice pět svých zástupců (TOP 09 a Starostové), ale svého zástupce v předsednictví mít nebudou.

Předsedou se stal představitel vítězné ČSSD Milan Štěch. Místopředsednické pozice si pak rozdělili ČSSD, ODS a k dovršení TOPáckého ponížení i zástupce lidovců Petr Pithart. Představitelé TOP 09 dokonce nepovedou ani jeden z devíti výborů Senátu.

Strana tak může zapomenout na to, že by se jí objevily další mediálně známé osobnosti. Vše bude i nadále ležet na bedrech Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska.

Kalouskova ztráta paměti

Právě ministr financí Miroslav Kalousek se pak může stát dalším problémem strany, které všichni tak strašně "ubližují." Při svém nástupu na ministerstvo financí si totiž povolal k sobě Martina Bartáka. Bývalý ministr obrany za ODS přitom již v té době čelil četným podezřením z korupce.

Poté co se provalil skandál, kdy Bartáka obvinil z vydírání bývalý americký velvyslanec v České Republice William Cabaniss, musel Barták v listopadu ministerstvo financí opustit. Kalousek se ho i tak nejdříve zastával. Posléze se pak snažil svést vinu za Bartákův nástup na ministerstvo na ODS. Jenomže ještě v srpnu veřejně prohlašoval jak je rád, že se mu podařilo získat Bartáka k sobě a veřejně se ho vůči kritikům zastával.

komentator ( 1. prosince 2010 13:09 )

Před magistrátem si dali sraz lidi stejnékrevní skupiny jako Kalousek: tj. zloději, "převlékači kabátů", podrazáci, korupčníci Copak nepatří Kalousek k nejprofláklejším "politickým dinosaurům" v této zemi?

sakra ( 1. prosince 2010 12:54 )

Na to je Nečas velmi slabý "premiér". Jen papouškuje názory ostatních "politiků" tzv. pravicových.

sakra ( 1. prosince 2010 12:53 )

S Kalouskem, i když "řídí" nepřímo Nečasovu vládu, musí jít TOP 09 zákonitě do háje!

geza ( 1. prosince 2010 11:11 )

Kalousek je v politice třicet let,vlastně neustále byl díky černo***níkům ve vládě a ty lumpárny často organizoval ,nyní si hraje na poctivce a lidi mu to žerou,umí dobře oblbovat,obrací pozornost na jiné své kumpány a je z toho venku.Tací,co nás okrádali dvacet let,nás okrádají nanovo pod záminkou úspor,jo úspor na lidech,na sobě určitě ne.

komentator ( 1. prosince 2010 08:26 )

Recyklovaný černo***ník Kalousek, který kryje zlodějské lobisty, kritizoval koalici ODS se socany na pražské radnici!Kalousek by měl mlčet!!! Kalousek kryje zlodějské lobisty, kteří dojí státní kasu. Jeho přítel Háva skásnul provizi "ATRONOMICKÝCH" 900 milionů korun za sprostředkování prodeje silně předražených vojenských dopravních letadel pro českou armádu. Přitom tento zlodějský kšeft proběhl bez výběrového řízení. Hávovi tento kšeft přihrál jiný Kalouskův kámoš bývalý ministr obrany Barták, který je vyšetrovaný policii z důvodného podezření z korupce. A Kalousek si vzal korupčníka Bartáka za náměstka ministra financí. To je síla!!!! Když o zlodějině Bartáka a Hávy (s kalouskem v pozadí) se dověděla Komise Evropské unie ihned požádala český stát o vysvětlení. A tato kauza půjde k Evropskému soudu v Lucemburgu! Kam sme to dopracovali? Komise EU musí chránit české daňové poplatmíky před českými zlodějskými lobisty a jejich politickými ochránci. Je nejvyšší čas, aby premiér vlády "rozpočtové odpovědnosti" Nečas, zakročil proti těmto zlodějinám. Kromě korupčníka Bartáka by se policie měla podívat "na zoubek" i Hávovi a jeho politickému protektorovi Kalouskovi!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa