Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Místopředsedkyně sněmovny: Klasnová nebo Parkanová?

Kateřina Klasnová, Vlasta Parkanová
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
18. června 2010
14:17

Věci veřejné by na pozici místopředsedkyně sněmovny rády viděly svou poslankyni Kateřinu Klasnovou. TOP 09 naopak na místopředsednický post navrhuje bývalou ministryni obrany Vlastu Parkanovou.

Návrhy ještě musí schválit devítičlenná skupina vyjednavačů ODS, VV a TOP 09.

Klasnová byla členy klubu na místopředsedkyni sněmovny navržena poměrně jednoznačně, prozradil šéf poslanců VV Josef Dobeš. Volba se podle něj konala už ve čtvrtek.

Véčkaři nerozhodovali

 

"Kateřinu Klasnovou zvolili členové našeho poslaneckého klubu v korespondenčním hlasování," řekl v pátek John. Do hlasování podle něj nezasahovali registrovaní příznivci strany, takzvaní "véčkaři". "Volba byla čistě v režii klubu, stejně jako si klub volí svého předsedu," upřesnil John.

Místopředsedkyně VV Klasnová je dlouholetou přítelkyní hlavního sponzora strany a jednoho z vyjednavačů o nové vládě Víta Bárty. Ten je zároveň majitelem rozsáhlé bezpečnostní agentury ABL, jejíž zaměstnanci pracují například jako ostraha supermarketů.

Parkanová je podobně jako mnozí další členové TOP 09 bývalá členka KDU-ČSL. Na konci 90. let byla ministryní spravedlnosti, v letech 2007 až 2009 byla ministryní obrany ve vládě premiéra Mirka Topolánka.

srabundira ( 18. června 2010 16:38 )

Parkanová ? to si z nás dělají opravdu prkodel,ten křivej úsměv,co ještě bude ve vládě mršit,neuvěřitelné,stejně jako kalous nenažraný,kabátoměnič a opilec bez studu. fuj!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa