Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kalousek na razii v tržnici: Čím víc pruhů, tím víc Adidas

Autor: šim, ČTK - 
9. října 2010
13:22

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP09) se v sobotu vydal s pracovníky celní správy do vietnamské tržnice. Na plánovanou razii v Pražské tržnici v Praze-Holešovicích jim krásně svítilo sluníčko a Kalousek byl v dobrém rozmaru. Měl žertovné průpovídky, prohlížel oblečení i hodinky a hladil si policejní psy.

Razie proti padělaným značkovým výrobkům v Pražské tržnici byla zahájena krátkou instruktáží všech zúčastněných, včetně reportérů Blesk.cz. Poté, krátce po deváté hodině ranní, se desítky policistů a pracovníků celní správy, několik vodících psů a ministr financí Miroslav Kalousek pustili do práce.

„Přišel jsem se podívat, jak pracují moji podřízení,“ odpověděl od počátku dobře naložený Kalousek na otázku, proč se zúčastnil sobotní razie. „Musíme zesilovat tlak na prodejce padělaného zboží, aby se prodávat padělky nevyplatilo,“ řekl Kalousek na brífinku jen pár minut před začátkem razie.

Připravil si otřepané vtipy

Když pak kontroloři vstoupili do prostoru tržnice, Kalousek přihlížel rozbrušování zámků u jednotlivých stánků a sledoval práci celních úředníků. Bylo znát, že se Kalousek na svou sobotní účast na razii dobře připravil, a to včetně domácí přípravy otřepaných vtípků. Když totiž jeden z pracovníků začal z prohledávaného stánku vytahovat mikiny různých značek, Kalousek neváhal u známého padělku s pruhy pronést klasické: „Čím víc proužků, tím víc Adidas.“

"Hledáme zboží, které se na trh mohlo dostat nelegálně, zboží, které porušuje práva k ochranným známkám, tedy padělky, a zboží, které porušuje zákon o spotřební dani," řekl mluvčí celníků Jiří Barták. Celníci při podobných akcích zabaví často tisíce kusů bot a oblečení, elektroniku, alkohol i cigarety. V uplynulém týdnu našli dokonce nože a dýky s nacistickou symbolikou.

Laškoval s pejskem

Kalouska v holešovické tržnici zaujala krom práce celníků také práce jejich psů. „Ty jsi hezkej,“ doslova se rozplýval Kalousek nad jedním, který celníkům pomáhá odhalovat ukryté tabákové výrobky a drogy.

Akce potrvá zřejmě celý den. Současně probíhá také v tržnici Sapa v pražské Libuši. Počet padělků a konečná škoda způsobená majitelům práv bude známa až na konci příštího týdne.

Ministr financí Miroslav Kalousek se v sobotu vydal se strážci zákona do vietnamské tržnice. Na plánovanou razii v Pražské tržnici v Praze-Holešovicích jim krásně svítilo sluníčko a Kalousek byl v dobrém rozmaru. Měl žertovné průpovídky a hladil si policejní psy.

ptolemaios ( 10. října 2010 22:51 )

tak máme po starostech se státním dluhem. Odhaduji, že ČR přichází ročně nejméně o dvacet ,třicet miliard právě tím, že je sem ve velkém dováženo zboží podhodnocwné v JCD na 5-10 % skutečné hodnoty. Např tepláková souprava 30,-Kč, boty 15-20 Kč , atd. Tady na to našijou jejich gangy značky Adidas atd. a už to jde za 300-500 ,- No nekup to . A tak to jde se vším. Jak tu řekl "siroky" Němci je vyhnali a blbí Češi si je pěstujou.

karel128 ( 10. října 2010 19:27 )

Jaké naše textilní výrobky,..nebo naše vyhlášené obuvnické výrobky..máš na mysli..?!?! ..již žádné neexistují, protože právě tito "tak pracující rákosníci" , pomohli jejich pašeráckým dovozem a nekvalitním brakem, zlikvydovat naše fabriky.Již jsem zde několikrát psal, že jsou pro náš stát tito rákosníci ekonomickým nebezpečím !!!,..proč myslíš, že je němci po sjednocení okamžitě raketově vypakovali..???,..protože tam rozpoznali to nebezpečí, a nejsou tam takoví političtí hovada, jako u nás, kteří je sem ještě natahali..!! A co se týče těch neustále dokola dělané celnické čistky tržnic, které nás stojí miliony z našich daní,a nic nevyřeší, neb do 2dnů jsou nově zásobeni pašem.Připadá mě to, jako umněle udržované, aby měli celníci stále co dělat..!! Místo aby je zakázali a okamžitě vypakovali jako by to jinde udělali, a když 20let neplatí daně..! I kvůli nim zkrachovali naši čeští živnostníci....

sirena ( 10. října 2010 18:26 )

sirena ( 10. října 2010 18:26 )

bylo by načase

delavar ( 10. října 2010 07:56 )

Psovod mohol zareagovať tak,aby bol od neho pochválený a dostal odmenu a povedať mu podobne ako pán Švejk pánovi Lúkášovi,keď čistil jeho koníka:No usiluju se a chci aby byl hezkej jako voni!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa