Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kníže Karel: Nevím, komu patří Věci Veřejné

Autor: ot, pet - 
31. května 2010
17:11

Prakticky jasná je dohoda mezi ODS a TOP 09. Karel Schwarzenberg v pondělí netajil, že není moc co řešit: „Dohodli jsme se, že se dohodneme.“  Jak ale naznačují první jednání, o něco těžší bude dohoda se Véčkaři Radka Johna.

Všichni tři tvrdí, že především nechtějí dál zadlužovat stát a slibují boj proti korupci. Petr Nečas za ODS, Karel Schwazenberg za TOP 09 a Radek John za Věci veřejné dnes prohlásili, že se pokusí společně sestavit vládu. To, že zemi povede pravicová vláda fakticky potvrdil i prezident Václav Klaus. "Zatím ale nevidí jinou možnost než kabinet ODS, TOP 09 a Věcí veřejných,“ řekl Klaus po úvodní sérii schůzek s lídry stran, které se dostaly do sněmovny.

Vyjednavači Nečasovy a Schwarzenbergovy strany shodli, že je třeba výrazně proklestit řady funkcionářů Sněmovny, omezit imunitu poslanců a senátorů, zdanit jim náhrady a všeobecně snížit platy politiků.

Karel Schwarzeneberg: Kdo vlastní Věci Veřejné?

O něco těžší může být dohoda s Věcmi veřejnými. Ty slíbily voličům i věci, které jsou ODS a TOP 09 proti srsti. Véčkaři například hlásali, že chtějí více zdanit bohaté, lidem chtějí nechat zvýhodněné stravenky, souhlasí se zřízením agentů–provokatérů pro potírání korupce… TOP 09 navíc vadí i nečitelnost Johnovy strany.

"Já nevím, komu ta strana patří," nechal se slyšet Schwarzenberg. Je totiž otázkou, zda stranu neovládá volební manažer a majitel bezpečnostní agentury ABL Vít Bárta. John to ale odmítá! "Já jsem předseda a já vedu jednání," řekl v nedělních Otázkách Václava Moravce.

Sporné body budou v příštích dnech řešit expertní komise. Už dnes ale dokázal šéf Věcí veřejných Radek John »zapomenout« na část své předvolební rétoriky. Zatímco dříve označoval druhého muže TOP 09 Miroslava Kalouska za politického dinosaura a chtěl ho vymést z politiky, teď by s ním šel klidně do vlády. Co ta změna? „Respektuji vůli voličů,“ svedl John pružnost svých názorů na výsledky voleb. Kdo všechno by měl ve vládě sedět ale prý zatím šéfové stran neřešili. S jedinou výjimkou – premiérem by měl být Petr Nečas.

antoniocosi ( 2. června 2010 10:29 )

A co takhle Tony Curtis...celej on

bara ( 2. června 2010 03:20 )

bara ( 2. června 2010 03:20 )

bara ( 2. června 2010 03:18 )

je mi šuma fuk co dělá Nečas, a jeho milenka, ale podivuji se spíš nad vaší veselostí ohledně té posilovny... Ministerská posilovna je vybavená dost dobře, - část jako nějaké apartmá, je tam odpočinkový pokoj s lůžkem, kuchyňka, bar... jistě se spíš, když už - ale já nevím co na tom je pravdy a ani po tom nepátrám - lepší scházet anonymně tam, než na nějakém hotelu

stefa ( 1. června 2010 23:05 )

se zajímá komu patří Věci veřejné a novináře před jistým časem zajímalo jaké zajímavé besedy se vedou na setkání Bilderbergu.S velikou nechutí cokoliv říct ho odbyl že to jsou zajímavé besedy.No jestli je něco zajímavého na tom,že se tam diskutuje o tom jak snížit populaci na světě pak mu musíme dát za pravdu. http://freedom7.blog.cz/0907/new-world-order .To jsou ty zajímavé diskuze.Až bude pan Swarzenberg sdílnější o svých bohulibých aktivitách tak možná Věci veřejné prozradí komu vlastně patří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa