Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češi bojují s prohibicí po svém: Do baru si nosí vlastní chlast!

Autor: Ladislav Leimer - 
15. září 2012
11:00

Alkoholová prohibice zavládla v Česku! V barech, hospodách, restauracích, ale i hotelech vám již alkohol nad 20 % nenalijí! Nebyli by to ale Češi, aby vychytrale zákon obešli. Do barů si totiž začali nosit vlastní chlast!

Češi jsou největšími světovými pijany piva, ale ani tvrdý alkohol si nenechají odepřít. Po včerejším vyhlášení prohibice se zvedla vlna nevole. "Ať si vláda laskavě strčí prohibici do patřičných míst. Chtějí se zbavit alkoholu, tak vytvoří aféru a alkohol zakážou. Stejně lidi budou pít a je jedno, kde si alkohol koupí," prohlásil na Facebooku Jiří.

 

Do hospod si nosí vlastní chlast

Jiní Češi si ale tvrdý alkohol odepřít nenechají. Už se dokonce objevili tací, kteří říkají, že si prostě do hospod a barů přinesou vlastní chlast. "Po**aná prohibice! Nikdo mi nebude říkat, kde smím a nesmím chlastat! Do hospody si vezmu vlastní rum," napsal na Facebooku uživatel gabber. Radši ať ale lahev schová pod stůl. Těžko by totiž policii vysvětloval, že si ji přinesl z domova a jeho oblíbený podnik mu ji neprodal. Porušení zákazu prodeje je správní delikt.

 

Za prodej pokuta až 3 miliony

Podnikatel za něj může dostat pokutu až tři miliony korun, jeho provozovna může být dočasně uzavřena. Pokud by pití prodával, mohl by být podezřelý z trestného činu obecného ohrožení, kde tresty přesahují deset let vězení a hrozí i trest výjimečný. Možné je i obvinění z trestného činu ohrožení zdraví závadnými potravinami z nedbalosti.

kofola27 ( 15. září 2012 14:16 )

No tak co.. budete pít 14 dní kofolu Z toho se svět nezboří!

ivonca ( 15. září 2012 13:27 )

Surfer : jaký pražák? Kde to začalo? Lidi si nedali říct a stejne chlastali

gevi ( 15. září 2012 13:18 )

ČSSD. Jednak z médií zmizí Rathova kauza, která ČSSD bere hlasy a jednak může Sobotka a spol. všechnu vinu navršit na tuto vládu. A prostý lid mu dá za pravdu, jako kdyby za vlád ČSSD černý alkohol neexistoval.

kacota ( 15. září 2012 12:06 )

Blesk dá ešte k článku fotku ženy jak ide kopnút panáka Celá kampaň vyvoláva strašnú paniku a ešte viac burcuje, ako keby išlo o životne dôležitý zákaz. Pivo a víno predsa povolené je. To na Slovensku keby zakázali tvrdé, tak vypukne revolúcia Čím viac na východ sa pije borovička ako voda ..

londynskypes ( 15. září 2012 11:52 )

jak buzerovat? prodali toho snad malo ,aby je otravili???

Zobrazit celou diskusi