Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Objevitel Lucie Bílé míří do boje o Hrad. Hannig sehnal 20 podpisů poslanců

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, všm, vei - 
26. října 2017
12:50

Do boje o post prezidenta vyráží producent a předseda strany Rozumní Petr Hannig. Ve středu podal na ministerstvo vnitra přihlášku s 20 potřebnými podpisy končících i nových poslanců. Podle svých slov hodlá navazovat na politiku Miloše Zemana.

Předseda Rozumných Petr Hannig sehnal podle svých slov hlasy poslanců z několika politických subjektů. „Chci věci řešit nejen rozumem, ale i srdcem. S pokorou a ve prospěch občanů této země,“ uvedl Hannig, jehož prezidentské motto zní „Buďme hrdí“. Hannig spolupracuje na kampani s Adamem B. Bartošem, odsouzeným za projevy neonacismu.

„Už těch podpisů máme víc, ale dvacet jich naše zmocněnkyně odevzdala na ministerstvu vnitra, čili jsem oficiální kandidát,“ řekl Blesk.cz Hannig přímo u Poslanecké sněmovny, kde se ve čtvrtek potkal mimo jiné také s dalším kandidátem na prezidenta Otto Chaloupkou.

Video  Objevitel Lucie Bílé Hannig kandiduje na prezidenta.  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Žádnou předvolební kampaň prý ale Hannig nepovede. „Buďto lidé budou chtít mě zvolit a zvolí mě na základě debat, ale nebudeme plýtvat peníze,“ dodal Hannig. 

Objevitel Lucie Bílé

Hannig je skladatel, zpěvák, producent a předseda strany Rozumní. Rodák z Ústí nad Labem se vyučil uměleckým kovářem na střední uměleckoprůmyslové škole v Turnově, poté vystudoval konzervatoř a kompozici na HAMU v Praze.

Objevil zpěvačku Lucii Bílou (napsal pro ni například hit Neposlušné tenisky), Stanislava Procházku mladšího, Jakuba Smolíka či Petru Černockou. Napsal a vydal stovky singlů a alb, spolupracoval rovněž s interprety vážné hudby. Byl redaktorem Československého rozhlasu, od 90. let podniká.

V roce 2002 založil Stranu zdravého rozumu, která dnes působí pod názvem Rozumní, a od roku 2002 pravidelně kandiduje ve volbách do Sněmovny či Senátu. Je vdovec, má syna.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 BUDOU ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
kajineknahrad ( 27. října 2017 08:14 )

Ona byla někdy panna?

agfor ( 26. října 2017 13:05 )

To bychom to zase chytli. Jeden komediant na Hradě už byl a rozkradl, co se dalo.

kajineknahrad ( 26. října 2017 12:56 )

Současný prezident je jediný, který tak dokonale rozeštval národ. Stačí se podívat na výblitky dole, nenávistné reakce a nadávky krakonos500, jen-pro-mne, xiioma... Ještě chlup a budou po sobě střílet.

kajineknahrad ( 26. října 2017 12:46 )

Kde je ten Peroutkův článek Hitler je gentleman, který začal Ovčáček na pokyn Zemana hledat již před dvěma roky?

melindala ( 26. října 2017 12:36 )

Umeleckaq branze vysila do boje duo Hannig Horacek opet H+H na scene

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa