Máme pro vás 5 tipů na zajímavá města České republiky, kde určitě strávíte dovolenou podle svých představ a v klidu naberete energii do dalších dnů.

1. Praha

Tančící dům patří k moderním dominantám Prahy
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Víte, že Praha je celosvětově 5. nejatraktivnější destinací roku 2015? V hodnocení cestovatelského portálu TripAdvisor nechala za sebou i Řím, Londýn a Paříž. Prahu přece znám, říkáte si, ale znáte ji opravdu? Viděli jste už Pražské Jezulátko, za kterým přijíždějí turisté z celého světa? Prošli jste se už Královskou cestou nebo se podívali na Prahu z Žižkovské věže? Víte, kde je socha tvůrce Golema rabína Löwa a kde je tento židovský učenec pochován?  Proč se nestát turistou a nevydat se třeba po stopách pražských osobností?
Na své toulky Prahou můžete vyrážet z Orea Hotelu Pyramida, z kterého to máte na Pražský hrad, co by kamenem dohodil.
 
2. Brno

Brno má turistům co nabídnout
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Hlavní město Moravy, druhé největší město České republiky, místo, kde najdeme stovky památek a zajímavostí. Přesto Brno zná z Čechů opravu málokdo. Najdete tu dva hrady a celou řadu zajímavých míst a objektů, v jejichž čele stojí funkcionalistický skvost – Vila Tugendhat, památka UNESCO. Mezi novodobá lákadla patří například šest metrů vysoký hodinový stroj na náměstí Svobody, tvarem připomínající nábojnici, naopak hluboko do středověku vás zavede labyrint středověkých chodeb a sklepů nebo třeba největší kostnice v Evropě.
Jako základnu pro své poznávání Brna můžete zvolit třeba tradiční Orea Hotel Voroněž.
Skvělým výletním cílem je i Brněnská přehrada s rozsáhlými travnatými plážemi, řadou sportovišť a pravidelnou lodní dopravou, na jejímž břehu se tyčí i Orea Resort Santon.
 
3. Mariánské Lázně

Mariánské Lázně mají v sobě kouzlo starých časů
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Mariánské Lázně představují skutečný architektonický skvost, protože město založené podle přesného plánu nenarušily pozdější přestavby. Užijete si tu nejen typické lázeňské domy, hotely a kolonády, ale i muzeum, sochy, parky a upravené vycházkové trasy. Centrem lázeňského života je novobarokně secesní litinová kolonáda z roku 1889, hlavní lázeňská promenáda s bohatou dekorativní výzdobou a několika prameny. Před ní objevíte Zpívající fontánu, kde hudbu každý večer doplňuje velkolepé osvětlení.
Chcete bydlet tam co například J. W. Goethe, T. G. Masaryk nebo T. A. Edison? Stačí se ubytovat v Orea spa hotelech.
 
 4. Jindřichův Hradec

Soubor budov hradu a zámku v Jindřichově Hradci je opravdu monumentální.
Autor: o

Víte, kde si můžete nastavit přesný středoevropský čas? Budete se asi divit, v Jindřichově Hradci. Nárožím kostela Nanebevzetí Panny Marie totiž prochází 15. poledník východní délky. Opravdovým klenotem je však jindřichohradecký hrad a zámek s arkádami, zahradou s renesančním Rondelem, Černou věží, hladomornou a skvěle dochovanou černou kuchyní, kde podle pověsti vařívala Bílá paní kaši pro místní chudinu. Legendy o podivném přízraku vám připomenou noční strašidelné prohlídky.
Přímo v historickém centru se můžete ubytovat v Orea Hotelu Concertino, který v sobě spojuje objekty z období renesance se zcela nově vybudovaným moderním ubytovacím zařízením.
 
5. Otrokovice

Orea Hotel Atrium svou architekturou navazuje na baťovskou éru.
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Znáte Baťov? Nejspíš ne. A Otrokovice? Možná tušíte, kde je najdete, ale co o nich víte?
Toto druhé největší město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji, leží na rozhraní tří moravských národopisných regionů - Slovácka, Valašska a Hané. V letech 1939 až 1946 se jmenovaly Baťov, na počest Tomáše Bati, který zde nedlouho po startu zahynul při leteckém neštěstí.
Milovníci historie zde najdou Kostel svatého Michaela archanděla z roku 1769, sochu svatého Jana Nepomuckého v novogotickém stylu, soubor drobných sakrálních památek, novodobý Kostel svatého Vojtěcha. Můžete se projet po Baťově kanálu - historické vodní cestě na řece Moravě. Do konce srpna je k vidění výstava Zrození kočárku, kde se seznámíte s historií a vývojem nejen dětského kočárku, ale také hraček, panenek, medvědů a nadýchaných peřinek od konce 19. století.
Nepřehlédnutelnou dominantou náměstí v centru Otrokovic je Orea Hotel Atrium osmipatrová unikátní budova oválného tvaru, kde vás rádi při vašich cestách krajem Tomáše Bati ubytují.