1. Kupujete-li last minute dovolenou, musíte si uvědomit, že některé termíny či hotelové pokoje jsou již jednoduše vyprodané nebo se jejich zbývající omezené kapacity tenčí každou minutou. Právě z tohoto důvodu je pro vás lepší volit nákup dovolené prostřednictvím zavedené cestovní agentury. Dobrá cestovní agentura sdružuje nabídku až stovek pořadatelských cestovních kanceláří. Tedy co může být vyprodáno u jedné cestovní kanceláře, vám odborník v cestovní agentuře najde a zařídí u jiné, protože má nejlepší přehled o volných kapacitách jinde. Nejste tedy při výběru své dovolené omezeni nabídkou jedné, již částečně vyprodané cestovní kanceláře.

Autor: Dovolena.cz

2. Pro volbu cestovní agentury hraje i fakt, že zavedené společnosti prezentují nabídky až stovek cestovních kanceláří jednoduše, prostřednictvím jednotných internetových stránek. Vy tedy nemusíte procházet, vyhledávat a porovnávat last minute nabídky na stránkách jednotlivých pořadatelů. Cestovní agentura vám nabídky prezentuje dle vašich zadaných preferencí přehledně porovnané na jedné stránce a nákup vám zprostředkuje za stejnou cenu, jako byste nakupovali v cestovní kanceláři.

3. Odborník v cestovní agentuře umí nabídky cestovních kanceláří dobře porovnat a vy se tedy můžete spolehnout na to, že vám nabídne ten nejlepší poměr „cena/výkon“ i pro last minute dovolenou.

4. Cestovní agentury, jako je portál Dovolena.cz, navíc zařídí nákup vaší dovolené „na dálku“, Vy tedy nemusíte v době, kdy čas hraje roli a vaše rezervace u pořadatelské cestovní kanceláře je platná jen třeba 2 hodiny nikam běžet, stačí vše vyřešit elektronicky včetně platby a vybraná last minute dovolená vám již neuteče.

Autor: Dovolena.cz

5. Dobrá cestovní agentura navíc nabízí veškerý další servis k vaší dovolené, není tedy problém si u ní před cestou např. pojistit léčebné výlohy.

6. Nákup u cestovní agentury též neznamená žádný problém v případě reklamace zájezdu. Tu můžete podat i prostřednictvím cestovní agentury, kde jste Smlouvu o zájezdu sjednali. Poradce dobré cestovní agentury vám ale vždy předem zkontroluje reference jak na pořadatele zájezdu, tak i ubytovací zařízení a jeho služby. Nebojte se ho tedy zeptat na jeho odborný názor. Tím, že pracovník cestovní agentury vidí nabídky stovek pořadatelů, umí kvalitu vybraného zájezdu dobře posoudit.

Aktuální nabídku last minute dovolených najdete na www.dovolena.cz