Zkrachovalé cestovky v posledních letech:

15. července 2009 - Liberecká cestovní kancelář Balkan Travel. Insolvenční řízení o jehož zahájení požádal jednatel Radek Nišev kvůli platební neschopnosti.

11. července 2009 - Cestovní kancelář RETUR zkrachovala, zrušila všechny své zájezdy a od 10. července 2009 je v insolvenčním řízení. RETUR sídlila podle dostupných informací původně v Břeclavi, naposledy v Ostravě.

5. června 2009 - Liberecká cestovní kancelář Balkan Travel oznámila, že na sebe v nejbližší době podá návrh zahájení insolvenčního řízení. Dodala, že vzhledem ke své finanční situaci nadále nedokáže poskytovat služby klientům. CK měla 24 klientů na ostrově Thassos a bylo o ně údajně postaráno.

1. června 2008 - Cestovní kanceláří Sede, jež v ČR prodávala zájezdy pod značkou Detur, skončila. Její turečtí majitelé se rozhodli ukončit podnikání v ČR a poslat CK do likvidace. Sede neměla v době krachu klienty v zahraničí.

16. května 2008 - Jihočeská Cestovní kancelář Prácheň ohlásila úpadek. Žádní klienti CK nebyli v zahraničí, takže se nemusel zajišťovat jejich návrat do Česka.

17. září 2007 - Cestovní kancelář Eurotravel ze Šumperku vyhlásila úpadek. O dva dny dříve převezla Slovenská Union poisťovňa, u níž byla CK pojištěna, 60 klientů ze zájezdu z Itálie zpět do ČR.

4. září 2007 - Cestovní kancelář Macdino Travel ohlásila úpadek. Podle CK její finanční problémy způsobily z velké části požáry v Řecku. V zahraničí zůstalo 30 turistů, kterým však CK zaplatila celý pobyt i návrat.

8. července 2005 - Pražská cestovní kancelář Connexion Voyages vyhlásila úpadek. Zhruba 100 klientů, kteří měli u CK zaplacený zájezd, odškodňovala Česká pojišťovna.

24. července 2007 - Cestovní kanceláře I'm travelling a DETUR vyhlásily úpadek.

11. srpna 2006 - Kladenská cestovní kancelář Asotour zkrachovala. O návrat 46 osob, které byly ještě na dovolené v Itálii a Řecku, se údajně CK Asotour postarala. Česká pojišťovna oznámila, že klienty CK vyplatí.

13. září 2005 - Cestovní kancelář Caravella Tours zkrachovala, bez zájezdu se tak ocitlo 400 jejích klientů. V zahraničí bylo také 92 jejích klientů, kteří měli dle vyjádření zástupců CK zajištěn návrat do Česka.

19. srpna 2005 - Cestovní kancelář Travel Studio International, která se specializovala na zájezdy do Turecka, vyhlásila úpadek.