Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vánoce a Silvestra můžete strávit na pláži: Užijte si zimu v teple!

/
  • Vyražte na Vánoce k moři!
    21. října 2017 ● 17:00

    Vánoce na blátě a Silvestr před televizní obrazovkou. Také vás taková představa moc neláká? Stále stoupající počet lidí tráví volno jinak. V teple a u moře.

     

  • 1.

    Na Vánoce za teplem

    Trávení svátků v teplých krajích už není výsadou jen těch nejbohatších. „Zájezdy na Vánoce a Silvestra jsou nesmírně oblíbené. Tyto termíny prodáváme už od léta,“ potvrzuje Václav Nekvapil z CK Bluestyle. „Trávit Vánoce nebo Silvestra v teple u moře je rok od roku populárnější. Rozhodně je tedy namístě vybrat zájezd co nejrychleji, protože přelom roku patří mezi vůbec nejžádanější termíny,“ potvrzuje Jan Bezděk z CK Fischer. Lákadlem je především teplé počasí, ale i oslavy, které v hotelových rezortech bývají opulentní. „Hotely jsou slavnostně vyzdobené a pořádají galavečery. Novoroční oslava bývá obvykle velká párty,“ dodává Nekvapil. I v zemích, kde se naše svátky neslaví, přitom oslavy berou vážně. „Personál i hotely jsou ve slavnostním,“ říká Nekvapil. „Je třeba ale počítat s často nemalým příplatkem k ceně zájezdu. Naproti tomu první lednové termíny patří k nejlevnějším v celém roce,“ dodává Petr Šatný z CK Alexandria.

    Thajský chrám Wat Phra That Doi Suthep
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Egypt

    • Teplota vzduchu v prosinci: 20 °C
    • Teplota moře v prosinci: 25 °C

    Dlouhodobě nejpopulárnější destinace pro zimní dovolenou je také jedničkou pro trávení Vánoc. Je to nejbližší celoroční destinace s perfektními cenami. Svátky tu můžete spojit s koupáním, šnorchlováním na korálových útesech i návštěvou památek, pro kterou je díky mírnému počasí nejlepší čas. Přes den bývá velmi horko, ale na večerní oslavy už počítejte s lehkou bundou nebo svetříkem.

    Marsa Mubarak (Marsa Alam)
    Autor: TripAdvisor

    Ras Um Sid (Šarm aš-šajch)
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Kanárské ostrovy

    • Teplota vzduchu v prosinci: 19 °C
    • Teplota moře v prosinci: 21 °C

    Jistota slunečního svitu od rána do večera tu sice v prosinci není, ale co se oslav týče, jsou španělské ostrovy sázkou na jistotu. Díky mírnému počasí si tu můžete kromě koupání i užívat místní nádhernou přírodu bez obav z úpalu. Večery tu v prosinci bývají chladnější.

    Kanárské ostrovy
    Autor: scom

    Díky vulkanickému původu hrají pláže Kanárských ostrovů všemi barvami.
    Autor: scom

  • 4.

    Dominikánská republika

    • Teplota vzduchu v prosinci: 26 °C
    • Teplota moře v prosinci: 28 °C

    Tradiční Vánoce tu zahrnují i tzv. »ruský salát«, který je obdobou našeho bramborového. Vánoce i příchod nového roku se tu slaví podobně jako v západních zemích. Novoroční oslavy tu mají často podobu ohňostrojů, koncertů a párty na pláži.

    karibský ráj v Dominikánské republice nabízí svou nádheru i pod hladinou
    Autor: profimedia.cz

    Proslulá pláž Saman v Dominikánské republice
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Thajsko

    • Teplota vzduchu v prosinci: 28 °C
    • Teplota moře v prosinci: 29 °C

    Období dešťů je v prosinci pryč a spolu s lednem a únorem patří v Thajsku k nejslunečnějším měsícům v roce. A teplo je tu po celý rok stejné. Ani o oslavy tu nemusíte mít obavy. Vánočních stromků je tu nepočítaně, kostýmy Santa Clause zde mají i cvičení sloni a silvestrovské oslavy patří k těm nejživějším na celém světě.

    POZOR! Od 1. listopadu v Thajsku zakázali kouření na plážích. Hrozí za to pokuta přes 60 tisíc korun i vězení na jeden rok.

    Thajsko
    Autor: Profi media.cz, scom

    Thajsko
    Autor: scom

  • 6.

    Dubaj

    • Teplota vzduchu v prosinci: 21 °C
    • Teplota moře v prosinci: 23 °C

    Nejen u Čechů je Dubaj populární především na Silvestra. Novoroční oslavy tu totiž v duchu emirátu patří k největším na světě. „Do Dubaje se na období svátků a silvestrovských oslav chystají desítky tisíc lidí z celé planety. Hotely, od nejdražších až po levné městské tři hvězdičky, se tam obvykle vyprodávají už během října a listopadu. Největším lákadlem je ohňostroj, který tradičně rozzáří největší budovu světa Burdž Chalífu,” doporučuje Jan Osúch, který má v ČR na starost propagaci Dubaje. Večer tu využijete lehký svetřík.

    Dubaj
    Autor: Dubai Tourism

    Burdž Al Arab
    Autor: Romrodphoto / Shutterstock.com

    Fotogalerie
    23 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy