V novém filmu „Escape from Pretoria" si Daniel Radcliffe zahraje aktivistu Tima Jenkina (reálná osoba, je mu už 71 let), který skončí ve vězení. Na samotném natáčení působil herec dost ošuntěle. Měl na sobě špinavou košili s kravatou zastrčenou do šedých kalhot. Na půvabu mu nepřidávaly ani stařecké brýle a nepěstěné vlasy a vousy. 

Daniel ale zrovna natáčel scénu, která ho zachycovala při policejním transportu do vězení Pretoria s želízky na rukou a řetězy na nohou. Místním obyvatelům se tak na herce naskytl trošku odlišný pohled, než jak jsou na něj zvyklí ze série filmů o Harrym Potterovi. V další scéně ho pak fotografové načapali ve žlutém polotričku, modré čepici a modrých zvonových džínách. Prostě hotové módní peklo!

I přesto je mezi jeho novou rolí Tima Jenkina a slavnou úlohou Harryho Pottera jistá podobnost. Tim Jenkin je stále žijící jihoafrický aktivista, který byl odsouzen ke dvanácti letům v nechvalně proslulém vězení Pretoria v Kapském Městě. Z věznice se mu, ještě s dalšími dvěma spoluvězni, podařilo uprchnout použitím ručně vyrobených klíčů, kterými otevřel devět různých dveří na cestě za svobodou! Od jisté doby se mu neřekne jinak než Harry Potter mezi vězni.

Herec Daniel Radcliffe nemá se změnou vzhledu kvůli roli žádný problém. Pro svou poslední roli v americkém sitcomuMiracle Workers" si musel také nechat narůst vousy. Svěřil se, že fanoušci Harryho Pottera ho častovali dost nelichotivými pohledy.

„Je to něco ve smyslu: Co se mu proboha stalo? Jako kdyby si mysleli, že jsem spadl na dno nebo tak nějak," bavil novináře před měsícem Radcliffe na tiskové konferenci k sitcomu

„Ale za jakoukoliv výmluvu, abych se nemusel několik měsíců holit, jsem rád. Je to super! Bez vousů prostě vypadám jako hodně hodně unavené dítě," dodal talentovaný herec se smyslem pro humor. 

VIDEO: Trailer k filmu Harry Potter a tajemná komnata

372791:gallery:true:true

Fotogalerie
78 fotografií