Pokud jde o vzhled, investuje do sebe bývalá první dáma, jak to jen jde. Nekouří, používá luxusní přírodní krémy, snaží se jíst zdravě a radši jde spát o hodinu později, než by ulehla neodlíčená. I když Havlová nikdy žádnou plastiku nepřiznala, sem tam se objeví spekulace, že tvář nemá dokonale vypnutou jako třicátnice jen díky genetice. Jen za kadeřníka prý ročně utratí 200 tisíc korun.

V chystané komedii Vlastníci ale na to všechno musela zapomenout. Režisér Jiří Havelka (38) ji totiž obsadil do role protivné paní Horvátové, která na schůzi bytového družstva leze všem na nervy a dění kolem sebe dost nepříjemně komentuje. Na plátně tak zestárne minimálně o třicet let. Uchlácholit ji mohla jen příjemná atmosféra na place.

Voříšková prosila o roli

Nová česká filmová komedie Vlastníci vychází ze hry divadla VOSTO5 Společenstvo vlastníků. Děj se točí kolem společné schůze, na které se musí majitelé bytů ve starším činžovním domě na mnohém dohodnout. Najdou se mezi nimi idealisté, vypočítaví prospěcháři, ale také lidé ztracení v pocitech vlastní bezvýznamnosti. „Když mi dal Havelka poprvé přečíst scénář, několik hodin jsem se smála tak, že mě bolelo břicho až do druhého dne. Ne, že jsem se rozhodla roli přijmout, ale já ho prosila, ať mi ji dá,“ tvrdí Tereza Voříšková (29), která ve filmu hraje také. Premiéra je naplánovaná na začátek příštího roku.

Pláč na place

„Nejtěžší je, že fungujeme jako vosí úl. Je to naprosto neuhlídatelné, jsme věčně přes sebe mluvící parta lidí. První asistent režie vypadá, že se brzy rozbrečí. Někdy, když vím, že bude těžká scéna, musím si zacpat uši a nastavit si veřejnou samotu, abych se mohla aspoň trochu soustředit,“ zavzpomínala na natáčení Tereza Voříšková.

 

Fotogalerie
28 fotografií