Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V tržnici Sapa je dusno: Finančák naběhl na kontrolu evidence tržeb

Autor: jer - 
26. března 2017
18:30

Do největší české tržnice Sapa „vtrhli“ kontroloři celní a finanční správy. Úřady si posvítily hlavně na dodržování pravidel elektronické evidence tržeb mezi obchodníky. Informovala agentura Aktu.cz

Kontrola měla dvě fáze. V první vlně úředníci testovali trhovce skrytě tak, že se vydávali za zákazníky. Poté proběhla standardní inspekce. 

Při sobotním zásahu, při kterém úředníci zkontrolovali celkem 51 prodejců, odhalili nedostatky u šesti z nich. Zároveň si celní správa posvítila na dlužníky. Od jednoho z nich vymohla 70 tisíc korun. Kontroly by měly pokračovat i v následujících dnech.

anna1234 ( 27. března 2017 09:30 )

.. nejenom že k nám Vietnamci tahali neclené zboží za pár korun a pak je se slušným ziskem prodávali, o neplacení daní asi není nutné vůbec psát, ale hlavně tím zlikvidovali spoustu českých výrobců a obchodníků, kteří jim samozřejmě nebyli schopni cenami konturovat. Je mi smutno, když vidím v centrech českých měst nalezlé rákosníky se svými šunty! Těch už se nikdy nezbavíme. Šedé myši si u nás vybudovali stát ve státě. A daně? Ty stejně pořádně platit nikdy nebudou. Hlavně že se bude řešit Lojza z Horní Dolní, jestli náhodou nenahodil zeď načerno.

karelhlavaty ( 26. března 2017 21:29 )

Skoro bych si troufl tvrdit, že ti trhovci neokradli tento stát ani o milióntinu toho, o co stát okradou formou sociálních dávek za jediný rok příslušníci jiného etnika. Tuhle jsem viděl jednoho v TV. 27 let, 110 kilo a jáj more invalýdny důchódce!

pfoto1 ( 26. března 2017 19:33 )

Malá nezávislá Anketa bez zásahu Médií. Hlasovat je možné pouze jednou aby nebylo možné naklikávat ! Posílejte dál. http://strelectvi.lostak.info/anketa.htm

joun ( 26. března 2017 19:18 )

No konečně? Po téměř 30 letech stát český stát začal konat. Měli by ještě vrátit to, co na Češích si nakradli. Když se tak dívám na ty obrázky připadám si jak v nějakém slamu. Toto "tržiště" že se vyskytuje v Praze?

PETR_50 ( 26. března 2017 18:53 )

...že kontrolovali na tržnici EET?! To je přeci správný!Přijaté zákony se mají dodržovat! Ne jako u telefonování za volantem. Jen se něco vyhláškou zakáže, a jako by se nic nestalo.

Zobrazit celou diskusi