Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Trafiky, večerky i supermarkety: Startuje další vlna evidence tržeb

Autor: ČTK, sou - 
1. března 2017
07:25

Firmy a podnikatelé ve velkoobchodu a maloobchodu musí ode dneška začít evidovat tržby. Podle vyjádření a údajů Finanční správy měla v úterý většina z nich, přes 112 tisíc, vyzvednuté autentizační údaje. Správa přitom tento týden snížila odhad, kolika podnikatelů se nová vlna EET týká. Původně odhadovala až 250 tisíc, nový odhad neuvedla. Elektronická evidence tržeb povinně začala loni 1. prosince pro hotely a restaurace.

Do další vlny evidence tržeb nespadají například obchodníci, kteří přijímají pouze platby převodem z účtu na účet. Část podnikatelů, kteří současně s maloobchodem podnikají v pohostinství, využila své autentizační údaje získané pro první vlnu.

Finanční správa již dříve také deklarovala, že kontroly dodržování EET zahájí okamžitě. Za závažné porušení zákona o evidenci tržeb přitom hrozí pokuta až 500 tisíc korun nebo až uzavření provozovny. K zásadnímu porušení například patří, že obchodník nebude mít zařízení pro evidenci tržeb.

Takto začínalo EET:

Blackhole ( 2. března 2017 09:41 )

EET a krach hospůdek...........??? Hysterie, kterou nás už několik týdnů krmí, je nechutná. Zavádění EET je prezentováno skoro jako zločin století, je to přirovnáváno ke znárodnění a dění po roce 1948, ale já se tedy ptám : Proč se titíž podnikatelé neozvali stejně razantně a proč jim média nedávala stejný prostor, když před cca 8 lety zvýšil Kalousek sazbu DPH za jejich služby o 50% - z 15 na 21 ???.... když jim Brusel nařídil, že musí mít v kuchyních bezdotykové vodovodní baterie, když jim titíž zločinci nařídili, že "hotovky" se smí "skladovat" jen pár hodin, takže to, co se uvaří před polednem, se nesmí nabízet ani k večeři. A tak bych mohl uvést desítky nařízení, po kterých by museli krachnout daleko rychleji, než když si pořídí kasu za 5 - 20 tisíc korun a ta je investicí na desítky let ! Podnikatel, který nemá buď v provozovně počítač s internetovým připojením, je už dlouhá léta unikát. Kdo neumí zacházet s JEDNODUCHÝMI PROGRAMY na PC , je NEGRAMOT a nepatří do této doby. Kdo nemá webovou stránku, na které si potencionální návštěvník najde veškeré informace o ubytování v jeho penzionu, nebo hotýlku, ten NEEXISTUJE. Neumím si představit, že nějakého normálního podnikatele v tomto oboru může ohrozit to, že při placení vystaví jak hostu v restauraci, tak v ubytovacím zařízení NORMÁLNÍ ÚČTENKU a odklikne ji na počítači s nasměrováním na MF. Proč se nikde v médiích stejně razantně a často nemluví o tom, že současně se zavedením EET snížil Babiš sazbu DPH zpátky na 15% , takže hospodští při tržbě např. 1000 Kč neodvedou státu 210 Kč, ale jen 150 Kč?! Na každé tisícikoruně tak hospodský ušetří 60 Kč ! To není potřeba zveřejňovat ??? Nechám na každém z Vás, aby si z toho všeho udělali zdravý a objektivní úsudek, co se v této zemi děje a jak nás média opět, stejně jako např : o imigrační vlně, islamizaci Evropy atd. informují a kam naše myšlení zkouší nasměrovat. Co z toho plyne ? N E V Ě Ř I T ---- M É D I Í M !!!

jana999 ( 1. března 2017 09:41 )

dojdeš si rovnou do toho obchodu co to nakoupí vietnamec prodá ti to za 3x vyšší cenu, budeš to mít neomakaný a nechytneš nějakou nemoc, kdybys viděl, jak pro vás nakupují pečivo, že si ni nevemou na ruku rukvice, byz u nich nic nekoupil

jajas ( 1. března 2017 09:37 )

S EET souhlasím, ale asi se to ještě musí "vychytat". Nakonec většinou nic nejede dokonale ihned po zavedení. No a pro ODS a TOP 09 je tady aspoň něco, čím se mohou ohánět před volbama, protože jinak si nemohli nic najít. Přitom za své !vlády" nadělali tolik debilit, které okrádalo lidi, že se móóóc snaží, aby na to lidi zapomněli. Teď jsou zase na koni kvůli EET, protože jim se vždycky všechno povedlo....

hanka666 ( 1. března 2017 08:27 )

Hlavně se zaměřte na daně Rittiga, Janouška a spol. A na rozkrádání ve velkém. To co se vybere, to se rozkrade. Do Prahy, kdyby se vozily vlaky s prachama 24 hodin denně, tak budou stále řvát, že mají málo.

Zobrazit celou diskusi