Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paní Jitka: Dlužila jsem 54 Kč a zaplatila přes 18 tisíc!

Jitka Smolíková s exekučními příkazy. Kvůli dluhu 54 korun musela nakonec zaplatit přes 18 tisíc.
Jitka Smolíková s exekučními příkazy. Kvůli dluhu 54 korun musela nakonec zaplatit přes 18 tisíc.  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
30. března 2010
06:48

"Je to státem podporovaná mafie," říká o exekutorech Jitřenka Smolíková (42) z Ústí nad Labem. Slova opírá o vlastní zkušenost. Kvůli dlužným 54 korunám jí exekutor hrozil prodejem majetku a nakonec musela zaplatit přes 18 tisíc. Co víc, o údajném dluhu prý vůbec nevěděla!

Vše začalo před čtyřmi roky. Paní Jitřenka přišla o práci. Platila si životní pojištění u Pojišťovny České spořitelny, kvůli špatné finanční situaci přestala pojistné platit a společnost s ní vypověděla smlouvu. Peníze za dlužné měsíce pak podle svého tvrzení uhradila se čtyřměsíčním zpožděním.

Po několika měsících jí přišel dopis od exekutora. „Tam stálo, že jsem nezaplatila penále ve výši 54 korun a že mám podle rozhodnutí soudu zaplatit přes 18 tisíc. Sedm tisíc pro exekutora a zbytek náklady spojené se soudem. Já ale o nějakém penále ani soudu vůbec nevěděla,“ tvrdí rozhořčeně Blesku Jitřenka Smolíková.

Paní Jitka u pojišťovny nepochodila

Pojišťovna má ale jiný názor. „Paní Smolíková byla o všem písemně informována. Z její strany nebyla evidována absolutně žádná reakce. Proto byla podána žaloba a následně exekuce,“ píše v písemném vyjádření mluvčí pojišťovny Světla Košková.

„S tím nemohu souhlasit. Šlo o směšnou částku, kdybych o ní věděla, zaplatila bych. Pokoušela jsem se to pak vysvětlit i exekutorovi, ale byl neskutečně arogantní,“ řekla Blesku žena.

Jak celá věc dopadla? Paní Jitřenka s protesty nepochodila. Byla jí uvalena exekuce na výplatu u nového zaměstnavatele, který jí dlužnou částku strhával v měsíčních splátkách.

vlaku ( 22. dubna 2010 08:23 )

Jóóóó, tady je někdo těžce za vodou !!!

vlaku ( 22. dubna 2010 08:15 )

vlaku ( 22. dubna 2010 08:15 )

A to, že je tu ve všem bordel, už mladí poznali a utíkají do zemí krále Miroslava. Tady zůstanou jen ti, kteří si nakradli a ti, kteří je budou o to okrádat. Takže práce bude dost. Pro policajty, hrobníky, lékaře, soudce a exekutory. A ještě jsem zapomněl na zedníky, ti nebudou stíhat ve výstavbách věznic. A nakonec, tam bude člověku líp jako venku. Neprší na vás, jídlo zabezpečené, hygiena a jistá vaše pryčna. To jsme to dopracovali.

vlaku ( 22. dubna 2010 08:06 )

Je třeba začít budovat Domoobranu. Přiblíží se k vám, vleze k vám do baráku prásk. Tak jako na západě.

cicavec ( 22. dubna 2010 07:53 )

Pane agente Vy jste asi ze stejnýho těsta jako naši mocipáni.Arogance,arogance a ještě jednou arogance.Zřejmě taky jeden z těch obdarovaných co všechno zná.

Zobrazit celou diskusi