Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mastný účet za neplatiče: 300 tisíc a zničené nervy!

Autor: Jana Ulrichová - 
22. dubna 2010
06:55

Snila o cestě po Egyptě. Namísto toho několik let dotovala život cizí pětičlenné rodiny. Jana Hanková (46) pronajala svůj byt v Lounech Jitce Švandrlíkové (38). Ta ale brzy přestala platit nájem a navíc se její byt pokusila podvodem získat pro sebe.

Spor se táhl léta. Teprve před několika týdny se Hankové podařilo Švandrlíkovy vystěhovat.

O tom, co ji stál boj o vlastní byt, se Janě Hankové dodnes velice těžko hovoří. Přenést se přes to jí pomáhají dokonce psychiatři. „Neměla jsem žádné podezření, když jsem zařízený byt v roce 2006 pronajímala. Nenapadlo mě, že by mě máma od tří dětí mohla takhle neuvěřitelně podvést,“ řekla Blesku.

Švandrlíková přestala platit nájem už po několika měsících. Pak začala dokonce tvrdit, že byt je její, protože ho od paní Hankové koupila. Soud rozhodl ve prospěch Jany Hankové. Rozsudek nabyl moci v prosinci loňského roku. Až před několika týdny se ale Hankové podařilo neplatiče dostat z bytu za asistence policie a Blesku.

„Stálo mě to statisíce. Platila jsem za ně fond oprav, topení a plyn. Byt zavalili odpadky, vybavení zničili,“ konstatovala. „Dokonce jsem zaplatila tisícikorunovou pokutu. Za to, že jsem řekla, že jsou to lemplové, kteří nepracují a nechávají se ode mne živit. Vím, že mi nic nevrátí, žijí z dávek, ale hlavní je, že jsou konečně pryč,“ dodala.

Toto zaplatila za nájemníky

uznání dluhu v roce 2007 26 500Kč
fond oprav a voda od 2008 162 000 Kč
plyn od roku 2008 67 500 Kč
navíc zničený nábytek a vybavení
celkem přes 300 000 Kč

anka26 ( 11. listopadu 2010 07:44 )

Pani svandrlikovou znam osobne a co je nejhorsi bydlime na stejne ubytovne kde skoncila. V Kladne, co muzu ric nehorazny zapach a bordel a jeji děti to nejde ani komentovat ta nejstarsi ukoncila dalši školu a ted ze ssebe dela matraci pro ubytovnu. Pani jitka dostala trest odneti svobody ,ale odvolala se. A pani Hankove drzim palce a verim ze uz si na najemniky bude davat pozor a přeji ji hodně štěsti.

dymesko ( 8. září 2010 15:20 )

dymesko ( 8. září 2010 15:18 )

cojevampotom ( 1. května 2010 18:20 )

ty bolebecku ja jsem Rom a pronajal jsem byt bilejm - madymu paru a ti mi muj druzstevni byt kdyz jsem odjel na 6 mesicu do Anglie uplne znicili, na stole s jidlem i ponozky, za posteli v loznici damske pouzite menstruacni vlozky, nabytek a elektrospotrebice - vse nove, lednice za 20 tisic, pracka ROMO uzka za 18 tisic a televize a mikrovlnka - vsecko znicili, opalili vajglama jak se valeli ve vane misto aby si vzali s sebou do koupelny popelnik pokladali nedopalky primo na plastove casti pracky, navalili tam tri psy co rozkousali na co prisli bo je trapili urcite hlady - ty blbecku zasranej si myslis ze normalni lidi se chovaj k majetku jineho s uctou, ze to musej bejt jenom cikani ? Ja mam vysokou skolu elektrotechnickou, pracuju ve firme s prodejem vypocetni techniky, kontrakty delam po cele Evrope a travim hodne casu na mejlech a internetu - a co umis ty, co

mrdinek ( 24. dubna 2010 09:31 )

jojo,Egypt je hezkej

Zobrazit celou diskusi