Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Exekutoři vlezli do bytu oknem!

Autor: Slávka Červená, hto - 
30. července 2010
09:04

Růžena Mušuková (55) z Uherskohradišťska má strach, je v šoku. Stále se totiž nemůže vzpamatovat z neurvalého a drzého jednání exekutorů. Ti totiž, když nebyla doma, jí vlezli oknem do bytu v městském bytovém domě a na stole zanechali soupis jejího majetku.

A proč? Podle exekutorů dluží 22 tisíc. Jenže to je veliký omyl. Dluh má totiž Jaroslava Mušuková (28), která ve stejném domě bydlela dříve, ale v jiném patře a samozřejmě bytě!

„Exekutory jsem ještě zastihla před domem, seděli v autě. Když jsem jim řekla, že se mě to netýká, nezajímalo je to. Řekli, že za tři dny si pro věci přijedou. Hned jsem se proto obrátila na policii,“ řekla Růžena Mušuková.

Žena žije s postiženou dcerou Marcelou (35). Ta od narození trpí mozkovou obrnou. „Žijeme slušně. Nikdy jsem nic neukradla, nikomu nedlužila. Manžel zemřel na rakovinu. Starám se o dceru. A oni by jí chtěli sebrat i elektricky ovládanou postel, kterou dostala od sociálky. Dcera se tak rozrušila, že dostala epileptický záchvat,“ říká plačky paní Růžena. „Ledničku, pračku a malou televizi jsem pořídila za poctivě ušetřené peníze a teď bych o to měla přijít? To přece nejde,“ dodává.

Dlužnice v domě sice dříve bydlela, ale v jiném bytě. Jde o snachu Mušukové. Podle vyjádření městského úřadu se z domu vystěhovala v listopadu 2008. Nyní je v Anglii, ale trvalé bydliště neodhlásila.

Byli v právu?!

„Zákon neříká, jakými prostředky může exekutor do nemovitosti vniknout. Má právo zjednat si přístup, i když není dlužník doma. Pokud jsou sepsané věci dotyčné paní a ne dlužníka, budou ze seznamu vyškrtnuty. Musí ale doložit, že jsou její,“ řekla mluvčí Exekutorské komory ČR Monika Zajícová.

Případem se zabývá policie. „Prověřujeme, zda se exekutoři nedopustili trestného činu. Neověřili si jméno a vnikli do bytu, kde dlužník nikdy nebydlel. Dotyčná rodina neměla dosud nikdy problém se zákonem,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

severocech ( 17. srpna 2010 20:19 )

A nebylo by lepší místo zbytečného se dožebrávání "pomoci" VZÍT spravedlnost do vlastních rukou?!!! Mně to udělat - tak si je oba najdu, zpřerážím jim pazoury, vypálím cejch na čelo a trochu bych je "vymodil" kyselinou sírovou... Víckrát už by si to nedovolili.... Tady přepadli ženu a fízlové jí negarantují, že když ho (omylem) chytí, že mu neukážou zápis s ní, včetně adresy.... PRÝ JE TO NEZÁKONNÉ!!!!!!

lubos.90 ( 12. srpna 2010 12:04 )

když cikánka dluží a zase (cikánka) klidně at ji vyrazej dveře dobře ji tak!!!!!

radan65 ( 31. července 2010 12:21 )

s jakou aroganci se jedna ve sve podstate s malymi dluzniky a v jakych rukavickach s temi velkymi hold ti velci zlodeji jsou temer nedotknutelni a statni moc ukazuje svou silu na lidech bez armady pravniku Tim nerikam ze dluznik nema zaplatit ovsem spetka slusneho chovani by v exekutive kam patri i exekutori neskodila nejaky moralni kodex jako by neznali , to se uziva jen tam kde je stach z obrany

janamala ( 31. července 2010 09:25 )

za něco stojí, tak s tím co nejdřív něo udělá...jestli ne, je to jen banda stejných gaunerů.

truny ( 31. července 2010 08:05 )

Tak to už je do nebe volající drzost hraničící s idiocií exekutorů. Pánové Nečasi, Kalousku, Johne a všichni kdo se zákonem o exekuci máte co dělat. Změňte to. Nenechte slušné lidi otravovat exekutory. Proč musí člověk, který žije spořádaně a platí co má, dokládat , že je nějaký majetek jeho. Ze zlovůle nějakého "exekulotra", který v daný den nemá splněný limit výdělku, trpí spořádaně žijící lidé, kteří mají jenom tu smůlu, že se shoduje "jenom příjmení" a adresa s tím, kdo je povinen něco hradit,.

Zobrazit celou diskusi